Микола Горан: „Мій обов`язок -- виконувати програму і залучати інвестиції“ - „Поступ“, 8 липня

|

Протистояння між міським головою Миколою Горанем та депутатським корпусом Новояворівська триває — частина депутатів блокує ініціативи мера. Навіть спробували оголосити недовіру Горану — не вистачило голосів. Сам Микола Горан стверджує, що не влаштовує опозиційних райців тому, що займається господаркою міста, а не захистом особистих інтересів кожного з них. Подробиці його позиції — в інтерв`ю з Миколою Горанем.

— Пане Миколо, Новояворівськ завжди був спокійним містечком, ніколи не доходило до голосних конфліктів. Що сталося?

— Галас піднявся не навколо проблем у місті, а навколо постаті міського голови, який започаткував і провадить реформи. Я розробив стратегічну Програму розвитку Новояворівська. В результаті — у місті побудовано три фабрики: дезинфікуючих виробів, латексних виробів та фабрика „Бейкер Україна“, де працевлаштовуються люди, які раніше працювали на „Сірці“. За цих два роки я виконав свою передвиборчу програму на 90 відсотків. Але є частина людей, які не хочуть змін, їх не цікавить наповнення бюджету міста, створення нових робочих місць. Так звана опозиція блокує всі мої починання.

— Вам закидають, що Ви самовільно підняли тарифи на комунальні послуги…

— Це брехня! Є розпорядженням міського голови, за яким керівники комунальних підприємств зобов`язані розробити нові тарифи і погодити їх з депутатською комісією, з антимонопольним комітетом, державним комітетом цін і тарифів, з обласним управлінням комунального господарства. Уся ця процедура була витримана! Свої висновки зробила і прокуратура, і антимонопольний комітет. Якби тоді не підняли тарифи, то комунальникам загрожувало б банкрутство. І ми пішли на незначне підвищення тарифів — на 38 відсотків. Ми таким чином хотіли покращити ситуацію з міськими комунальними підприємствами. Але їхні керівники, які є депутатами міськради, зрозуміли це по-іншому — звернулися до міського голови про підняття їм зарплати у два рази.

На жаль, на демагогічні заяви опозиції відреагувала певна частина населення. Хоча якістю послуг не задоволені всі. Та й більша частина мешканців не знає всього, що пов`язано з головним опозиціонером — Степаном Франком, який, будучи підприємцем за каденції попереднього мера, заборгував міській раді більше 40 тис. грн за оренду землі, який був власником клубу „Сталкер“ (його закрила податкова). Я намагався з цією людиною налагодити діалог, але мої пропозиції він не сприйняв. Тепер через мітинги задовольняє свої амбіції.

Зрештою, будь-які непорозуміння готовий вирішити по-доброму, але на користь міста. З іншого боку, мене більше турбують стратегічні питання розвитку міста. Наприклад, для забезпечення міста гарячою водою, якої немає упродовж п`яти років, треба залучати інвестиції. Через державний комітет з енергозбереження мені вдалося пролобіювати проект з енергозбереження вартістю 1 050 000 грн. Цієї осені в місто буде подано гарячу воду.

— Якщо конфлікт триватиме й надалі, якими будуть Ваші дії?

— Виконуватиму свою програму, залучатиму інвестиції, покращуватиму добробут міста. Якщо, звичайно, депутати не будуть блокувати роботу мерії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *