Петро Олійник, керівник блоку “Наша Україна” на Львівщині, народний депутат України: “Депутати не дозволять Лесному працювати в Апеляційному суді”

|

“ Зараз суддя Лесной зробив таку заяву: у зв’язку з повідомленням мене за два дні до розгляду питання на кваліфікаційній комісії, я не маю можливості бути присутнім, оскільки мене пізно повідомлено. Прошу перенести питання на наступний термін. Нагадаю, що минунулого разу, коли кваліфікаційна комісія засідала, пан Лєсной захворів. Хоч за добу до цього він був на вищій раді юстиції.

Вища рада тоді відхилила слухання цього питання з мотивів коректності поведінки, вони вважали, що спочатку питання має розглянути кваліфікаційна комісія. Але незважаючи на те, що ми бачили Лєсного здоровим, він наступного дня не прийшов і сказав, що захворів. Тоді було перенесено засідання комісії на сьогодні і про це усно було попереджено Лєсного.

Відсутність Лєсного сьогодні означає декілька речей. Перше, що сьогодні кваліфікаційна комісія керується українськими законами і, незважаючи на колосальні тиски, члени комісії мають намір діяти в межах чинного законодавства. Друге – Лєсной просто боїться: і рішення комісії, і юридичного осуду своїх колег-суддів, і що громадськість Львівщини скаже “ні” людям, які свою діяльність розглядають під кутом партійної діяльності. Він сьогодні, очевидно, працює виключно на СДПУ (о), бо персонально Віктор Медведчук розмовляє з кожним членом Кваліфікаційної комісії.

Я хочу заявити, що сьогодні ні громадськість Львівщини, ні народні депутати від Львівщини не дозволять цій людині прийти і працювати в перспективі в апеляційному суді, бо перших два подарунки від Медведчука Лєсной отримав: за розправу над українським законом в частині виборів міського голови Мукачево Пітьовки – заслуженого юриста України; за розправу над депутатом облради Коржинським – посаду голови Сихівського районного суду і третє, що йому хотів подарувати Медведчук, – що він мав стати членом Апеляційного суду, потім заступником, бо ця посада вільна, і під силовим тиском на голову апеляційного суду Государського планувалося його зробити головою Алеляційного суду. Тоді Львівщина раз і назавжди б забула, що таке чинне законодавство. Ми налаштовані рішуче: будемо боротися до кінця і переконані, що закон на нашій стороні”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *