Роман Кошовий, голова правління ЛОГО “Комітет виборців України”: “Етичної оцінки брудним технолігіям ми давати не будемо, натомість розглядатимемо порушення з правового боку”

|

“Чорного піару фактично не існує, є просто некомпетентність людей, які використовують цей термін. Є радше компромат, недостовірна інформація. Ми на такі елементи будемо реагувати тільки у своїх аналітичних записках та думках. Водночас, у нас є цікаве роз’яснення від суду, що таке недостовірна інформація, згідно з яким недостовірна інформація – будь-яка негативна інформація. Відтак опублікування у пресі негативної інформації, навіть якщо вона достовірна, треба буде спростовувати.

Ми відслідковуватимемо обласні ЗМІ і звертатимемо особливу увагу на подібні елементи. Слідкуватимемо також, щоб всі кандидати мали рівні можливості доступу не лише до партійних, але і звичайних ЗМІ. А щодо брудних технологій, то якоїсь морально-етичної оцінки ми не даватимемо, натомість будемо дивитися чи це відповідає законодавству чи не відповідає. Щоправда, маю зауважити, що певні брудні технології – підкуп виборців чи адмінтиск порушують закон, тобто ми будемо реагувати, ми не класифікуватимемо це як як брудну технологію, а просто скажемо, що і де порушено”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *