Вартість проїзду у маршрутках подорожчала - „Поступ“, 2 липня

|

Говорили-балакали…а з учорашнього дня проїзд у міських маршрутках таки подорожчав. Тепер його вартість становить 1 гривню.

Позаяк Антимонопольний комітет та Держінспекція контролю за цінами визнали обґрунтованим підвищення цін на проїзд, автоперевізники вже з першого липня зробили, як і обіцяли, — підняли ціну на проїзд в міських маршрутках.

Учора зранку на подорожчання проїзду львів`яни зреагували по-різному. Здебільшого мешканці міста були поінформовані про ймовірне підняття цін у маршрутках. Тому великого обурення не було. Ба, більше, в маршрутках доводилося чути зауваження пасажирів на кшталт: „Як, ціну підняли лише до однієї гривні? Добре, що не до 1.20 грн, та й водієві легше, не треба морочитися з тими двадцятьма копійками“.

Наразі міські перевізники справді підняли ціну на проїзд у маршрутках до однієї гривні. Зрештою, такий тариф вони погодили з фахівцями Державтоінспекції контролю за цінами. Водночас вартість проїзду в автобусах збільшилася від 60 копійок до 80. Щоправда, такі тарифи не стосуються автобусів, які їздять в режимі маршрутного таксі, у них ціна на проїзд також становить 1 грн.

Як зазначив учора керівник Асоціації перевізників Львівщини Роман Лобода, наразі з 28 перевізників, які є у Львові, тарифи підняли 18. Проте, як вдалося з`ясувати „Поступу“, деякі перевізники, які ще вчора не піднімали тарифів на проїзд, мають намір зробити це вже сьогодні, зокрема маршрути, які обслуговує ВАТ „Львівське АТП 14631“, а саме маршрутки №№37, 38, 39, 42, 81.

“Ми ще день протрималися, але вже завтра також піднімаємо ціну на маршрутки. Адже ми ледь животіємо. Треба звертатися до керівників заправок, аби вони не піднімали цін на паливо. А за тих додаткових 20 копійок, що ми отримуємо, принаймні зможемо зробити ремонт у машинах“, — сказав один із приватних перевізників.

Жоден із перевізників наразі не закрив повністю маршруту, як вони погрожували це зробити тиждень тому.

Нагадаємо, що „транспортне питання“ визріло ще на початку літа, в час „бензинового буму“, коли ціни на паливо різко зросли. Тоді львівські перевізники зажадали від міської влади дозволити підняти ціни на проїзд. Натомість міськвиконком так відповідного рішення й не ухвалив. Сьогодні на засіданні міськвиконкому львівські владоможці врешті мають вирішити — затверджувати чи ні ціну на проїзд у маршрутках на рівні 1 гривні. Щоправда, вже пост-фактум.

Ярина МАТВІЇВ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *