Міська рада забракувала підписи - „Поступ“, 23 червня

|

Анкетні дані до майже 55 тисяч підписів із 66 тисяч 544-х, які зібрала ініціативна група на підтримку проведення референдуму щодо висловлення недовіри міському голові Любомирові Буняку, визнано такими, що записані одним почерком. Такий результат перевірки підписних листів, які здали в міську раду щойно в суботу.

Такий висновок члени ініціативної групи вважають ще однією ланкою в ланцюгу фальсифікацій з боку влади, яка, на їхню думку, робить все, аби не допустити проведення референдуму. Умови, в яких перевіряли підписи, були доволі дивними. Як розповідає лідер ініціативної групи, голова громадської організації „Скнилівська трагедія“ Стефан Козак, перевірку проводили вчора о сьомій годині і при цьому були два члени ініціативної групи, які випадково опинилися там у такий ранній час. Інші члени ініціативної групи про те, що відбувається у Ратуші, не знали.

Ті самі два члени групи погодилися з тим, що підписні листки заповнені однією рукою, і засвідчили це своїми підписами. Про цих двох осіб голова незалежної профспілки вчителів Львова Андрій Соколов повідомив, що їх запропонували члени ініціативної групи Роман Козак, колишній голова партії „ОУН в Україні“, яка зі зміною керівництва усунулася від референдуму.

“Те, що саме Роман Козак виступив з ініціативою проведення референдуму, мене одразу насторожило, — поділився своїми міркуваннями з журналістами Андрій Соколов. — Я думаю, група осіб, наближених до СДПУ(о), бачила, що ґрунт до початку процедури проведення референдуму підготований, і вирішила очолити процес, аби зірвати референдум. Але їм завадили внутрішньопартійні розбірки. Так що тепер серед сил, які ініціюють його, не має політичних.“

Ініціатори референдуму відкидають твердження, що підписні листи були заповнені однією рукою. „Могли бути випадки, коли той, хто збирав підписи, записував особисті дані певних осіб власноруч, а ті лише розписувалися, але явно не в такій кількості, як це стверджують в міській раді. Та й однаково, це не є грубим порушенням“, — каже Стефан Козак.

Наразі, згідно з законом, підписи з відповідними висновками протягом 15 днів мають передати на розгляд депутатів Львівської міської ради. Ті, своєю чергою, упродовж місяця мають вивчити їх (очевидно, для цього створять спеціальну комісію) і вирішити, чи треба проводити референдум.

Однак члени ініціативної групи не хочуть, аби підписи передавали депутатам, допоки не буде рішення суду щодо того, чи правомірними були дії міської влади, які прийняли підписи, не засвідчивши їх

Галина СКИБНЬОВСЬКА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *