Тварин – на вулицю - „Львівська газета“, 22 червня

|

Притулкові для домашніх тварин у Брюховичах уже давно загрожує закриття. Цей “заклад”, який став прихистком для приблизно двох сотень бездомних собак і котів, існує лише на пожертви. Однак із дня на день бездомні тварини можуть опинитися на вулиці, адже Брюховицька селищна рада відмовляє у продовженні терміну оренди притулку.

Після багатьох спроб розв’язати конфлікт Львівське товариство захисту тварин подало позов, справу розглядають у Господарському суді Львова. Втім суд не розставив усіх крапок над “і”. Як повідомила голова товариства Галина Орленко, “суддя запропонував товариству та селищній раді укласти мирову угоду”. Наразі товариство разом із депутатом міської ради Мироном Колодком підготувало свій варіант угоди, тому черга лише за рішенням Брюховицької ради. “Нині справа перебуває на стадії стикування”, – підсумувала пані Орленко.

Зрештою, за словами однієї з учасниць Львівського товариства захисту тварин Наталки Сенченко, наріжним каменем є право власності на два будиночки та земельну ділянку, на якій вони розташовані. Притулок спорудили в 1994 році на кошти Англійського всесвітнього товариства захисту тварин. Однак екс-голова Львівського товариства Міліада Боровська не залишила заповіту, тому будинки “зависли в повітрі”.

Як розповіла пані Сенченко, селищна рада Брюховичів неодноразово закидала притулку антисанітарію та неналежні умови утримання тварин. Окрім того, притулок нібито заважає мешканцям Брюховичів, адже тварини створюють шум. Однак пані Сенченко спростовує ці закиди, адже притулок знаходиться на околиці селища, тому заважати не може. Натомість представник виконкому селищної ради Брюховичів пан Крижанівський заявив, що ніхто не забере приміщень притулку, якщо там створять відповідні умови утримання тварин і дотримуватимуться всіх норм санітарії. Крім того, як повідомив депутат Львівської міської ради, голова постійної комісії природознавства, охорони довкілля та благоустрою Мирон Колодко, цьогоріч Львівський міський природознавчий фонд виділив 12 тис. грн. на підтримку притулку для собак і котів.

“Нас намагаються знищити замість того, щоб допомогти”, – підсумувала пані Сенченко. Наразі доля двох сотень тварин – у руках Брюховицької селищної ради, яка може викинути бездомних братів наших менших на вулицю або дозволити їм спокійно жити в притулку.

В.Б.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *