Валерій П’ятак, начальник головного управління економіки Львіської облдержадміністрації: “Акцентуватимемо увагу не на організаційних моментах форуму, а на змісті і на форматі”.

|

“Кошти, які ми використовували на проведення попередніх ярмарків є незначними. Адже реальні заходи високого рівня, якщо ми хочемо щоб вони дали якийсь конкретний результат, потребують більшого фінансування. Цього року ми проводимо IV Міжнародний економічний форум і відповідно інвестиційний ярмарок. Вже сформована робоча група та підписано розпорядження губернатора щодо заходів і щодо організаційного складу. До форуму цьго року вноситимемо деякі зміни – акцентуватимо увагу не на організаційних моментах, а на форматі проведення та на самому змісті інвестиційного ярмарку.

Адже з нашого боку мають бути підготовлені хороші інвестиційні проекти у форматі, який буде зрозумілим потенційному інвесторові. З іншго боку ми плануємо презентувати територію в цілому, переконувати інвестора, що в нас є найкраще інвестиційне середовище. Зрештою, тут немає нічого нового. Це є абсолютна класика. До основних компонентів форуму входитимуть: пленарне засідання, конференція“Сталий розвиток Карпат: головні приорітети порядку денного”, яка буде інвестиційною складовою щодо карпатського регіону, та Форум партнерств – інструмент щодо нових програм добросусідства і використання коштів від європейських фондів для прикордонних територій.

Окрім цього, ми погодилися з консалтинговими фірмами, що має бути інвестиційний магазин, де вони надаватимуть консультації щодо інвестиційного середовища, щодо ведення бізнесу та інвестиційних проектів в різних сферах. І туди ми залучатимемо не тільки консалтинги, а й наших основних операторів на регуляторному ринку (податкова, пожежники та митники, які презентуватимуть матеріали та проводитимуть роз’ясннювальну роботу. Вони будуть повноцінними учасниками інвестиційного ярмарку цього року. Ми також погодили, що в рамках інвенстиційного ярмарку проводитимуть реальні аукціони земельних ділянок та нерухомості. Проводитимемо тренінги для районів і міст щодо підготовки інвестиційних пропозицій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *