На роботу -- за гривню - „Поступ“, 9 червня

|

Вартість проїзду у міських маршрутках таки зросте. За попереднім прогнозом, вона становитиме одну гривню. Висновки про неминуче підвищення можна зробити з позиції перевізників, які, попри задекларовані раніше заяви про самовільне підняття тарифів, їх не підвищують. Якщо вони погодились чекати, то, мабуть, упевнені в позитивному вирішенні їхнього прохання на черговому засіданні виконкому. Минулої п`ятниці, нагадаймо, виконком розглядав питання про підвищення тарифів на проїзд, однак так і не ухвалив жодного рішення.

Не гарантує, що збільшення тарифів таки погодять на наступному засіданні виконкому, і начальник міського управління транспорту та зв`язку Ярослав Вовчак. „Зрештою, якщо уряду дійсно вдасться зменшити ціни на пальне, можливо, підвищувати тариф і не треба буде. Головне слово за економістами, а не за мною. Хоча я як людина підтримую вимоги перевізників. До речі, у Миколаївській та Волинській областях ціни зросли. Вимоги львівських перевізників однозначно ще раз будуть розглядати на наступному виконкомі. Але повторюю, своє слово мають сказати економісти“, — сказав він. А поки, за його словами, з перевізниками вдалось досягнути невеликого компромісу. Вони не підвищують тариф, поки у мерії не вивчать усіх його складників.

А тим часом на деяких приміських маршрутах ціни підскочили до 25%. Як пояснив нам начальник обласного автотранспортного управління Ігор Дума, таке підвищення відбувається в межах закону. Оскільки ще 2000 року їхнє управління спільно з управлінням юстиції на приміські перевезення встановили чіткі граничні тарифи — десять копійок за кілометр. Мало хто з перевізників дотримувався цих тарифів, позаяк конкуренція, дублювання маршрутів електричками, змушувала більшість перевізників возити пасажирів областю за меншим тарифом: шість-вісім копійок за кілометр. Відтак, коли підскочили ціни на пальне, більшість згадала про своє граничне право і підняла вартість до десяти копійок. Ті ж, хто працював на граничних тарифах, так і залишились на старих. Як запевняє Ігор Дума, наразі жоден приміський перевізник не перевищив цього ліміту. Якщо ціни на паливо і далі не підвищуватимуть, такий тариф задовольнить приміських перевізників, кажуть управлінці від транспорту.

Вікторія ПРИХІД

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *