У боротьбі з Михайлом Сендаком використовується тотальна брехня - Прес-служба Львівської облради, 7 червня

|

Ситуація у Львівській обласній раді хвилює багатьох мешканців нашої області. Кілька місяців найвищий представницький орган Львівщини не може зібратись на свої засідання. Більше того, в багатьох газетах, в т.ч. і в районках, з’являються провокаційні матеріали, у яких паплюжать імідж обласного парламенту, лиють бруд на голову обласної ради. Для того, щоб наші читачі дізнались про реальну ситуацію навколо облради, ми вирішили звернутись безпосередньо до її голови Михайла Сендака.

– Михайле Дмитровичу, чи не кожен район області виніс на розгляд сесії питання, які пов’язані з вирішенням чи то земельних, чи то якихось інших справ. Чому обласні депутати ігнорують волю своїх виборців і не приходять на засідання сесії?

– В порядку денному сесії вже більше 50 питань. Десятки з них є суто економічними. Через їх неприйняття бюджет втрачає мільйони гривень, а сотні людей – працю та зарплату. Не вирішується питання затвердження переліку об’єктів приватизації. Внаслідок цього регіональне відділення Фонду держмайна України у Львівській області практично вже не встигає підготувати об’єкти для приватизації. Крім цього, керівники будівельних організацій, з якими головні розпорядники коштів передбачали укласти угоди щодо будівництва об’єктів соціально-культурного та житлово-комунального призначення, вимагають терміново укласти відповідні угоди. Вони вже шукають інші об’єкти для будівництва, щоб сповна задіяти свої виробничі потужності. В результаті це призведе до не виконання програми будівництва об`єктів соціально-культурного призначення в цьому році, зростання заборгованості за виконані будівельно-монтажні роботи, в тому числі і зростання боргів із заробітної плати. Хто за це відповість? Як ми будемо дивитися в очі нашим людям, яким обіцяли нові школи, лікарні, амбулаторії? Чи ми будемо пояснювати позицію щодо ігнорування сесії страхом втратити посаду?

В силу певних обставин ми опинились заложниками окремих політичних авантюристів, які близькі до Адміністрації Президента. Їм начхати на інтереси громади, львівських підприємств та організацій. Для них головне – задовольнити власні хворобливі амбіції. Соціал-недемократи залякали багатьох депутатів облради, керівників обласної адміністрації. Хотів би, щоб самі виборці в районах та містах запитали своїх народних обранців про причину такої поведінки. Нехай ці депутати щиро порозмовляють з людьми. Звичайні трударі прагнуть не політики, а нормального і спокійного життя.

– А хто все ж таки ігнорує сесію? Які називають причини цього?

– Не виконують свої депутатські обов’язки щодо участі у сесійних засіданнях депутати групи “Соціальна справедливість”, або як називають її у народі – „СС“, та частина депутатів із групи “Ділова Львівщина”. В нещодавньому інтерв’ю „Львівській газеті“ заступник голови депутатської групи „СС“ Ігор Дума заявив буквально наступне: „Самоціллю для нас є відставка Михайла Сендака…“. Тобто, як бачимо, не вирішення питань соціального захисту людей турбує цю групу. Їх мета – будь-якою ціною позбутись єдиного в Україні голови обласної ради, який є членом „Нашої України“ і послідовно обстоює державницькі інтереси. Мене звинуватили у всіх смертних, можливих і неможливих гріхах. Голову Сендака обіцяли до 1 квітня покласти на стіл Президента. Окремі обласні газети регулярно, як в застійні часи про збільшення надоїв молока, інформували про зростаючу кількість зібраних за мою відставку підписів. Бракувало тільки прізвищ тих героїв соцсправедливості. Проти мене порушують кримінальні справи. Залякують членів родини та близьких. Кожного дня зомбують людей брехливою інформацією, що я привласнив акції, службову квартиру. Добре, що хоч холодну погоду у цьогорічному травні не списали на Сендака. Дума закидає мені, що я обіцяв поставити на голосування питання про висловлення мені довіри або недовіри. Та нехай „СС“ набереться відваги, прийде на сесію і проголосує про внесення цього питання до порядку денного. Вони навіть на останнє засідання Президії обласної ради не прислали уповноваженого представника групи.

– До речі, пане голово, а як дійсно виглядає ситуація в вашими акціями, квартирою, кримінальними справами? Це дуже серйозні звинувачення!

– Невже ви думаєте, що якщо б за цими усіма справами стояли реальні порушення, то мені б дозволили бути на свободі? Усі „звинувачення“ тріскають, як мильні бульбашки. Мої опоненти використовують в боротьбі зі мною золоте правило гітлерівського міністра пропаганди Геббельса щодо тотальної брехні. Брехня, брехня і ще раз брехня – так написано в їхніх захалявних конспектах, які вони старанно зберігають ще з часів Вищої партійної школи. Єзуїтству соціал-недемократів немає меж! Вони „нагнули“ бідного міліцейського підполковника, який на сторінках обласних видань вже оголосив Сендака злочинцем. Так, в інтерв’ю газеті „Аргумент-газета“ від 28 квітня 2004 року начальник УДСБЕЗ УМВСУ у Львівській області О.Рудницький заявив наступне: „Те, що Михайло Сендак повертає акції, означає лише одне: він усвідомив, що вчинив злочин“. Подібне інтерв’ю було надруковано також і у газеті „Молода Галичина“ 29 квітня ц.р. У ньому підполковник міліції О.Рудницький прямо стверджує: „Злочин він вчинив“. І це без рішення суду!!! Таким чином, одноосібно визнавши, що М.Сендак „вчинив злочин“, пан Рудницький поставив себе понад Основним Законом держави, понад судом, понад здоровим глуздом. А як присяга правдиво служити закону і народу? Чи в міліції вже не існує поняття офіцерської честі!? Та такого не було навіть у сталінські часи, коли т.зв. „трійки“ хоча б формально виносили вироки. Відповідно до ст.62 Конституції України „Особа вважається невинуватою у вчиненні злочину.., доки її вину не буде встановлено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду“. Я цю всю ситуацію розцінюю як наклеп та самоправство. Дивно, чому не реагує на це прокуратура, керівництво цього міліціонера.

– Можливо товариш підполковник вже з суддею погодив ваш вирок, тому так впевнено роздає інтерв’ю. Але все ж таки, Михайле Дмитровичу, ви не відповіли на моє запитання про акції та квартиру.

– Через продаж та купівлю акцій пройшли чи не всі громадяни України. Оформлення акцій АТП проводила уповноважена структура „Народні реєстри“, жодних застережень зі сторони моїх колег-працівників на той час не виникало. Акумулюючи за посередництвом акцій повноваження в моїх руках, ми не дали остаточно розвалити підприємство. Люди мали роботу і приходили до сім’ї не з пустими руками. А щодо нібито заборгованості по зарплаті, то в очолюваному мною колись АТП, вона набагато менша, ніж в інших подібних АТП області. Такі тоді були умови господарювання. А щодо акцій, то я свою частку вже давно передав в управління іншій людині.

– Всіх цікавить супер-мерседес, який колись купив екс-голова ради С.Сенчук.

– Тепер є машини і кращі. Автомобіль оцінено експертами. Можливо і трохи задорого. Йде пошук покупця. Але у Львові таких грошей за авто не хочуть давати. Підприємці у столиці багатші. Київські бізнесмени потроху прицінюються. Тепер щодо квартири. Як посадова особа я мав повне право отримати службове житло. І відповідне рішення було прийняте. Але відразу почались спекуляції наших політичних опонентів. Тому на сьогоднішній день, я від ордера на квартиру офіційно відмовився і забув про житло на вул.Дорошенка остаточно. Але мене дивує інше. Десятки чиновників та керівників державних організацій обласного рівня отримують сьогодні квартири. Так, в тій же обласній адміністрації кілька заступників отримали цілком непогані квартири. І куди дивляться наші борці за соціальну справедливість!

– Можливо, все ж таки депутатам вдасться домовитись і вони зберуться на сесію? Як відомо, фракція „Нашої України“ в обласній раді виступила з ініціативою скликання чергового засідання.

– Я твердо переконаний – сесія обов’язково відбудеться! І то вже в першій половині червня. Президія обласної ради готова зняти з порядку денного усі без винятку т.зв. політичні питання. Працюймо для людей, для області! 14 травня на Колегії обласної держадміністрації я в присутності представника Адміністрації Президента України, усього господарського активу області звернувся до голови облдержадмінстрації із вимогою виявити солідарну відповідальність та відповідно до ст. 34 Закону України “Про місцеві державні адміністрації” ініціювати на розгляд сесії обласної ради розгляд питань, які пов’язані з виконанням повноважень обласної державної адміністрації. Це і буде виявом державницької позиції, до якої закликає усіх держслужбовців Президент України. Про яку законослухняність, громадянську позицію, інтереси виборців ми можемо говорити, коли діються такі речі. Внаслідок, не побоюсь вжити такого слова – саботажу, виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку Львівської області опинилось під серйозною загрозою. Розумію, що багатьох осіб після 31 жовтня ц.р. може вже і не бути біля владного керма виконавчої влади в області, але депутати й політики – залишаться. Як вони будуть дивитись в очі своїм виборцям, та й один одному!?

– Пане голово, а не можливе перетворення в такій ситуації Львівщини у друге Мукачево?

– Мешканці області цього не допустять. Депутати не дозволять розтоптати найвищий представницький орган влади в області, який отримав повну підтримку виборців. Розумію, що все ускладнюється президентською кампанією, яка вже реально розпочалась. Історія дає нам унікальний шанс через п’ять місяців обрати нового Президента. Для якого мораль і християнські засади є основними. Для якого Україна, інтереси її народу є понад усе. Я вірю в це. І мене на цьому шляху ніхто і ніщо не зламає.

– Пане Голово. Дякую за розмову. Після Ваших слів з’явилась впевненість, що Львівська обласна рада витримає перевірку історією та залишиться тим державним органом, де панує закон, мораль та відданість інтересам громади.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *