Ігор Угрин, начальник ветеринарного відділу міської ради Львова: “За минулий рік зафіксовано чотири випадки, коли різеншнауцери кусали людей”

|

“У таких випадках існує насупний порядок – обов’язково повідомляють ветеринарну лікарню і собаку беруть для огляду і карантину на 10-12 днів. Потім вирішують, що з твариною робити далі – віддавати господарям, лікувати, чи усипити. Останнє можна зробити тільки за згоди господарів. У цьому ж конкретному випадку мені здається, що господарі не захочуть тримати надалі біля себе собаку, яка покусала їх дитину, і, скоріш за все, тварину усиплять.

Натомість щодо загальної статистики, то за минулий рік ми зафіксували 1276 покусів. І все це випадки, коли людям потрібна була медична допомога. Однак ми зафіксували тільки чотири випадки, коли різеншнауцери кусали людей, а лідерами є дворові собаки, бо їх найбільше, та німецькі вівчарки.

Різеншнауцери доволі спокійні собаки, але не можна забувати, що це тварини і залишати з ними дітей, навіть найменших, з ними не можна. Я не знаю, чому ця собака накинулася на немовля. Але собаки набагато тонше відчувають різні шуми. Залишена дитина могла сильно кричати або робити ще щось, що могло роздратувати собаку. Причин може бути багато.“

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *