Мирон Маркевич: “Ми маємо безвольну команду” - „Львівська газета“, 28 травня

|

Незважаючи на вкрай незадовільну гру львівських “Карпат”, палкі шанувальники футболу не втрачають надію побачити команду в наступному чемпіонаті у вищому дивізіоні. “Зелено-білі” ще мають теоретичні шанси зберегти прописку серед найкращих футбольних дружин нашої держави. Інша річ – факти, які свідчать, що львів’яни не можуть упоратися навіть із явним аутсайдером вищої ліги “Зіркою”. Настроєм і готовністю “карпатівців” напередодні вирішальних матчів останніх турів чемпіонату “Газета” поцікавилася в головного тренера “Карпат” Мирона Маркевича, якого нещодавно виписали з лікарні.

– Мироне Богдановичу, як ви почуваєтеся?

– Зараз стан мого здоров’я задовільний. Звичайно, намагаюся за собою стежити. Накопичилося багато роботи – потрібно зробити все можливе, щоб команда залишилася у вищій лізі.

– Після однієї з домашніх ігор ви на післяматчевій прес-конференції заявили, що подаєте у відставку. Що змусило змінити рішення?

– Ви самі розумієте, що “Карпати” нині переживають не найкращі часи. У кожному разі потрібно завершити сезон із командою. Це основна причина, чому я залишився в “Карпатах”.

– Ще до початку другого кола у складі “зелено-білих” з’явився відомий гравець Сергій Скаченко, який через кілька ігор покинув Львів. В одному з інтерв’ю він зазначив, що керівництво ФК “Карпати” повелося з ним несправедливо – багато пообіцяло, вмовило прилетіти зі США, де він мав можливість підписати вигідний контракт із футзальною командою, а в результаті його попросили покинути “Карпати”. Можливо, Сергій Скаченко міг би бути корисним команді?

– Я не знаю про його контракт із футзальною командою зі Штатів. Справді, ми хотіли, щоб він грав за “Карпати”, оскільки в нас практично немає нападників. Коли Сергій приїхав, то побачили, що футболіст перебуває не в найкращій формі, чим він нас розчарував. Напевно, ми поспішили, тому що нині йдеться про досвідченого футболіста.

– Якщо нищівній поразці від “Шахтаря” ще можна знайти якісь пояснення, то невдала гра із “Зіркою” багатьох просто шокувала. Що завадило “карпатівцям” привезти з Кіровограда три очки?

– Оскільки я був у цей час у лікарні, а медики мені заборонили дивитися телевізор, то гри не бачив. Можу припустити, що гравці багато сил витратили на перемогу в домашній грі з “Оболонню”. А в матчі проти “Зірки” сподівалися на “легку прогулянку”.

– Що, на вашу думку, вплинуло на невдачі “Карпат” у другому колі?

– На жаль, ми не могли спрогнозувати, що маємо настільки безвольну команду. Передумов для такого висновку в нас не було. Збори пройшли на належному рівні. Грали з хорошими командами, бійцівські якості були на високому рівні. А зараз, окрім гри з “Оболонню”, футболісти не проявляють командного характеру. Чому так сталося? Відверто кажучи, не знаю. До завершення чемпіонату залишилися чотири матчі, з яких у трьох потрібно вигравати. Сподіваюся, що “карпатівці” в заключних іграх проявлять характер. Нічого нереального в цьому немає. Час покаже.

– Якщо все-таки команді не вдасться закріпитися у вищій лізі, ви продовжуватимете тренувати “Карпати” в першому дивізіоні?

– Відверто кажучи, не думав про це. Наперед я не “заглядаю”. Потрібно завершити чемпіонат і залишити команду у вищому дивізіоні. Далекоглядних планів у мене немає, оскільки голова зайнята проблемою, як вилізти з цієї халепи.

– А до вас зверталися з інших клубів із пропозиціями щодо нового місця праці?

– Поки що ніхто не телефонував, і я жодних пропозицій не отримував.

– Якою буде тренерська настанова на гру з “Борисфеном”?

– Настанова одна – потрібно виграти. Тим паче, що у нас серйозні проблеми, є травмовані, дискваліфіковані. Тому будемо перебудовуватися.

– Кілька турів тому у складі “зелено-білих” знову з’явився Сергій Даниловський, після дискваліфікації повернувся також Сергій Мізін. Наскільки ці футболісти готові допомогти команді?

– Сергій Мізін “зробив гру” в матчі з “Оболонню”. А от у Донецьку він зіграв не надто добре. Сергій Даниловський багато поєдинків пропустив. Він старається, проте дається взнаки брак ігрової практики. Самі розумієте: в нас коротка лава запасних, тож сподіваємося, що ці гравці проявлять характер у потрібний час.

Розмовляв Гліб Ваколюк

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *