Костянтин Лазурко, начальник відділу освіти Львівської міської ради: “Вимоги вчителів на рівні управління розв’язати неможливо ”

|

“Я сьогодні підходив до вчителів, які розклали намет під стінами міської ради, однак пообіцяти їм чогось не зміг. Адже вимоги, які ставлять вчителі на рівні управління освіти розв’язати не можливо. Тому я сказав, що ми про їхню акцію вже повідомили головне управління освіти та відповідно проінформували міністерство освіти України. Окрім цього, я не можу сказати, що міська рада самоусунулася від цього питання, оскільки протягом року міське управління освіти тільки й займалося 57 статтею.

Наразі у нас заблоковані рахунки у двох районах: у Франківському – 1 мільйон 300 тисяч та у Личаківському – понад 7 тисяч. І щоб здійснити ці виплати, треба взяти 5-місячний фонд заробітньої плати. Окрім цього, хочу звернути увагу – скрізь у пресі звучить, що невплачуються борги за 57 статтею. Але боргу протягом усіх років у Львові за виплату поточної зарплати не було. І ті вимоги, які сьогодні ставлять вчителі – не відповідають сутності боргу. Однак, суди у нашому місті вважають, що такі кошти повинні були виплачувати, і видатки покладають на місцевий бюджет. Відтак, щоб зараз задовільнити вимоги вчителів, міському бюджету треба додаткових 32 мільйони гривень. А це половина фонду заробітної плати поточного року. Ми визнаємо вимоги вчителів, адже зарплата їх, справді, низька, а закон справді не виконувався, проте міське управління освіти не має компетенції, щоб вирішити цю проблему”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *