Олександр Сендега, голова Львівської обласної державної адміністрації: “Думаю, ситуацію з пальним вдасться найближчим часом стабілізувати”

|

“Є чергова оперативна інформація, і зрозуміло, що питання росту ціни на нафтопродукти не має суто регіонального характеру – склалися об’єктивні причини. Знаєте, що ціна на нафту як ніколи зросла – 41 долар за барель. Якщо говорити про ціни на нафту, зокрема, щодо НПК “Галичина”, яка забезпечує близько 60% області по нафтоподуктах, то ціна на нафту зростала так: початок березня 170 доларів – травень 205 доларів за тону. В середньому приріст становив 21%. Ціни на дизпаливо відповідно зоросли на 21%, а на 95-й бензин – в середньому 19%. Ціна на заправках коливається від 2, 6 до 3 гривень за літр.

Сьогодні у Львівській і Волинській області найдешевші нафтопродукти, підняття цін нас торкнулося найменше. Ми як регіональна влада теж вжили заходів. Утворено регіональну комісію, яку очолює перший заступник Леонід Мельник, в склад комісії увійшли інспектуючі комісії, нам треба обережно, виважено відслідковувати ці речі, проаналізувати поставки нафти на НПК “Галичину”, зараз працюємо з їхнім керівництвом, щоб цей удар був якомога легшим для області, а з іншого боку – зкпинити спекуляцію.

Якщо збережеться тенденція росту ціни на нафтопродукти, це може вплинути на енергоємкі галузі, зокрема транспортну, щодо інших, то меншою мірою. Наше завдання сьогдні – максимально стабілізувати ситуацію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *