Ярослав Кошів, журналіст: “Мені хочеться, щоби ця книга стала в Україні бестселером”

|

“Взятися за вивчення історії зникнення Георгія Гонгадзе мене спонукало те, що я добре знав Михайла Бойчишина – одного з лідерів Руху, який зник на початку 90-х років. Тоді я також дуже хотів знати, що з ним сталося. І коли приїхав працювати в Україну вже 1998 році, то я робив все можливе, аби розслідувати цю справу, проте мені нічого не вдалося. А коли зник Гонгадзе, то я вже був психологічно готовим провести своє власне розслідування цієї справи, яке зайняло вісім місяців, поки я не вичерпав усі джерела інформації, а потім виїхав і написав цю книгу.

Англійська версія книги побачила світ у січні 2003 року і я роздав її радникам українського президента, які прибули до Лондона на конференцію про майбутнє України, яку організовував британський МЗС. Там також був Ігор Смєшко, теперішній керівник СБУ. Однак чи передали вони цю книгу далі, я не знаю.

Мої висновки зводяться до того, що Президента України Леоніда Кучму треба притягнути до відповідальності за причетність до зникнення та вбиства журналіста Георгія Гонгадзе та до низки інших порушень закону, включно з переслідуванням своїх політичних опонентів та цензуру українських ЗМІ. Чи можливо це зробити? В Україні все можливо. Я тут довго перебуваю, щоби не стверджувати, що початок процеури імпічменту президента неможливий. Чому ні? У будь якому випадку, мені хотілося б, щоби український переклад цієї книги став бестселером, я на це сподіваюся“.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *