Віра Лясковська, депутат Львівської міської ради: “Ми плануємо запитати про види зброї, які зберігають на складах у Брюховичах та спитати чи є там ракетні снаряди“

|

“Тимчасову комісію, яка стежитиме за станом зберігання боєприпасів у Брюховичах, створять, як тільки міський голова підпише ухвалу, а підписати її він має сьогодні. Відтак найперше комісія ознайомиться із протоколом державної комісії, яка працювала цього тижня протягом двох днів. І потім ми пропонуватимемо командуванню дати нам можливість за участі усіх членів комісії ознайомитися із ситуацією на місці, а також дати змогу поставити конкретні питання, які нам сьогодні не відомі, бо київська комісія не надала цивільним цієї інформації.

Отож ми плануємо запитати про види зброї, які зберігають на складах, спитати чи є там ракетні снаряди чи нема. А також дивитимемося чи достатньо в них технічних засобів для ліквідації надзвичайної ситуації, перевірятимемо чи є відповідна кількість засобів стеження за роботою та утилізацією. Окрім цього, важливим для нас питаням є рух коштів за виручені кольорові і чорні метали. Адже згідно з чинним законодавством про збройні сили України, кошти від відчуження майна повиннні повертатися у центральні бюджети і скеровуватися на потреби армії. А зброя – це майно армії. Однак цим сьогодні займається дуже багато приватних сруктур, через що втрачені великі мільярди від відчуження майна Збройних сил. А наша армія сьогодні ледь жевріє в тому плані, що її техніка і матеріальна база потребує зовсім іншого підходу. Величезна кількість ящиків (1,5 мільйона ящиків), в яких зберігається зброя , прогнила, відтак ящики є непридатними для зберігання. Зона навколо самих складів є недопустимою, за 15-20 метрів розташовані житлові будинки. Однак є і позитивне – в грудні минулого року нове керівництво округу винесло із території складських приміщень майстерні, де проводиться утилізація . Це добре, бо небезпека для людей зменшилась.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *