Галицький ринок продаватимуть - „Ратуша“, 20 травня

|

Незабаром ринок Галицький продаватиметься на конкурсі. До нього, як доповнення цілісного майнового комплексу, приєднаються і два аварійні будинки, що на площі Соборній. Коли розпочнуться торги — наразі невідомо, однак уже зараз можна стверджувати, що на Галицькому ринку та в двох сусідніх йому будинках з’явиться новий господар. Саме такої позиції дотримується управління комунального майна міськради, спираючись на рішення Господарського суду Львівської області.

Починаючи з 1993 року базаром опікувалося орендне підприємство “Галицький ринок”. Тоді орендар узяв на себе обов’язок опікуватися цілісним майновим комплексом, загальна вартість якого становила 4553,7 тисячі карбованців. 2002 року базар на площі Соборній припинив своє функціонування у зв’язку з можливим обвалом на передринковій території. Торгові місця було перенесено на “Добробут”, “Винниківський”, “Стрийський” та інші торгові точки.

Нещодавним рішенням Господарського суду Львівської області підприємство-орендар було позбавлене остаточного права на користування територією базару. Передісторія цього рішення доволі таки довга. Йому передували кілька судів, які одноголосно підтримували позицію управління комунального майна. Нагадаємо, що ОП “Галицький ринок” навіть висловлювало свої претензії на частку в цілісному майновому комплексі Галицького ринку. Однак, як стверджує начальник управління комунального майна міськради Микола Винничук, орендарі так і не реалізували своє право на викуп частки, так що це питання можна вважати закритим. Коментуючи причини, які змусили управління судитися з “Галицьким ринком”, пан Винничук зазначив, що, крім безлічі інших нюансів, орендар порушував умови договору про оренду. Відтак, на території базару та на прилеглій території панувала антисанітарія, не дотримувалися елементарних правил надання послуг покупцям, порушували канони техніки безпеки та охорони праці.

Коли саме відбудеться конкурс — поки що невідомо, однак до кінця року чиновники обіцяють його провести. Справу гальмують аварійні споруди, прилеглі до базару. Для початку, рішенням сесії міськради, їх потрібно перевести з житлового фонду міста у нежитловий. Тільки тоді можна буде говорити про організацію конкурсу.

Наталка ПОНУРКЕВИЧ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *