Військові знову в погорільцях - „Львівська газета“, 19 травня

|

Як повідомили у прес-центрі ГУ МНС України у Львівській області, вогонь у складах приватного підприємства “Галпідшипник”, яке орендує складські приміщення на території Державного підприємства Міністерства оборони України “Львівський завод збірних конструкцій”, спалахнув близько 16.00. Робітники спробували загасити пожежу вогнегасниками самотужки, однак промаслена дерев’яна та картонна тара, гумовотехнічні вироби спалахували, як сірникові коробки.

До моменту прибуття рятувальників пожежа набула таких масштабів, що автомобілі, які в цей час проїжджали вулицею Городоцькою, де розташований об’єкт, вмикали фари, аби не зіштовхнутися в густому чорному диму.

“До місця НП прибуло 11 одиниць основної та п’ять – спеціальної техніки. Загальна площа пожежі становила близько 470 квадратних метрів, виникла реальна загроза поширення полум’я на суміжне приміщення – цех розпилювання ДСП, в якому знаходилася готова продукція. Від впливу високої температури та полум’я довелося захищати і сусідні житлові та господарські споруди. Під дією високої температури в складі почали вибухати ємності з мастилами, стався обвал 120 квадратних метрів залізобетонного перекриття. З охопленого вогнем складу пожежним довелося виносити газовий балон від опалювальної печі. О 18.20 пожежу було ліквідовано”, – повідомив перший заступник начальника головного управління МНС України у Львівській області Сергій Дмитровський.

Як повідомили “Газету” анонімні джерела в управлінні МНС України у Львівській області, це вже не перша пожежа на території зазначеного державного підприємства Міноборони. Впродовж останніх кількох років на підприємстві сталося три пожежі. Як зазначило джерело, під час однієї з них були навіть людські жертви.

Джерело припускає, що причиною пожежі 17 травня на території складських приміщень Львівського заводу збірних конструкцій став уже традиційний “недопалок” і халатність осіб, які відповідають за нагляд і профілактику протипожежної безпеки на об’єктах Міноборони.

За попередніми висновками фахівців, як повідомили “Газету” в прес-центрі ГУ МНС України у Львівській області, пожежа на складах виникла “через необережне поводження з вогнем”.

Н.К.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *