Петро Олійник, керівник блоку “Наша Україна” у Львівській області: “Конфлікт Буняка з освітянами спланований для дестабілізації ситуації у Львові”.

|

“Ми знаємо, що склалася важка ситуація довкола міського голови Любомира Буняка. Конфлікт, які має об’єктивні та суб’єктивні ознаки, призвів до того, що збираються ініціативні групи, які намагаються провести референдум. Ми проаналізували ситуацію і знаємо, що діючий режим ніколи не переможе ні в Україні, ні у Львівській області. тому в темниках, які продукує адміністрація Медведчука, чітко написано, що у Львові та Львівській області потрібно створити конфлікти в тих чи інших регіонах.

Я не хочу сьогодні захищати Любомира Буняка, не хочу робити ревізію його діяльності, бо це справа мешканців міста Львова та міської ради. Але мені стало зрозуміло, що цей конфлікт спланований після того, як на Буняка почали вішати все, що пов’язане з освітою. Ви знаєте, що освіта – це делеговані державою повноваження. Любомир Буняк допустив багато помилок, але 57 стаття Закону “Про освіту”, мінімальна заробітна платня і тарифні коефіцієнти – все це виключна справа уряду Януковича.

Я твердо переконаний, що до першого листопада ми не маємо права втягуватися в регіональні конфлікти. Тому це звернення є рішенням, яке повинно виконуватися. Я твердо переконаний у розумі і політичній відповідальності лідерів партій, які входять в блок “Наша Україна” і думаю, що це серйозний сигнал для дій в площині цієї заяви. Якщо вони не будуть її виконувати, то це питання буде розглядатися на обласній політраді блоку, а якщо цього буде недостатньо, то на центральній політраді”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *