Тетяна Крушельницька, депутат міськради: “Я не можу сказати, що я задоволена як мешканець і як депутат діяльністю виконавчих органів.”

|

Важко відповісти на питання з чим погоджується депутат і з чим не погоджується у звіті міського голови, якщо звіт міського голови, а це не одна сторінка роздано сьогодні вранці і за такий короткий час ознайомитися з ним неможливо. У своєму виступі я назвала ті напрями (один я забула назвати), які я вважаю є поза увагою виконавчої влади. Це: по-перше охорона, реставрація і утримання памяток архітектури –– це наше багатство, друге – це утримання зелених насаджень, утримання наших парків і водойм. На природоохоронні заходи – міський голова називав ці цифри – використовується дуже мало коштів, як для такого великого міста. Якщо ситуація надалі не зміниться – наші парки просто вмруть.

Я вважаю, що в нас абсолютний перекос із фінансуванням і я, наприклад, не голосувала цього року за прийнятий бюджет саме тому, що значно більші кошти виділяються на покращення водопостачання ніж, наприклад, на утримання і ремонт житлового фонду. Тому, я вважаю, що може статися так, що через кілька років наші мешканці, мої виборці зокрема, матимуть чисту шию, бо може буде вода цілодобово, але вони не будуть мати де мешкати. Житло, дахи, стіни, торцеві стіни, перекриття між поверхами, жолоби, ринви – це все потребує негайного ремонту. Це все не ремонтоване десятки років і я не знаю скільки ще років воно зможе витримати, якщо не буде відповідного фінансування, якщо така увага велика надаватиметься процесу закопування коштів у землю, я думаю місто буде руйнуватися, а це дуже погано.

“Наша Україна” була проти того, щоб сьогодні заслуховувати звіт, бо ми не мали можливості з ним познайомитися раніше. Навіть у порядку денному це питання звучить не так, як має звучати відповідно до регламенту. Тут є багато формальних заперечень, щодо самого слухання цього питання сьогодні. Але оскільки на початку засідання депутати проголосували “за” слухання, тоді вже, ясна річ, доводиться виступати.

Я не поспішатиму з оцінкою. Спершу я прослухаю виступи депутатів, які розуміються на інших напрямках діяльності виконкому, але я не можу сказати, що я задоволена як мешканець і як депутат діяльністю виконавчих органів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *