Андрій Парубій, заступник голови Львівської обласної ради: “Керівництво облради схвалює ініціативу провести сесію в останній декаді травня”.

|

“Ми усвідомлюємо, що ті політичні протиріччя, які існують в облраді, є дуже гострими і бачимо, що надалі одна політична фракція, а саме “Соціальна справедливість”, – її керівництво робить все можливе, щоб не допустити проведення чергової сесії. Тому ми схвалюємо ініціативу найстаршого за віком депутата облради Бориса Кривка, члена фракції “Ділова Львівщина”, який очолив ініціативну групу по скликанню чергової сесії. У цю групу не входить ніхто з керівництва облради, ні керівники фракцій, а рядові депутати, навіть не члени президії.

Вже будо проведено близько двох нарад. Ініціативна група, яка об’єднує депутатів різних фракцій, вже на сьогодні виробила документ-звернення до всіх депутатів. Мені здається дуже правильним, що посилаючи звернення до кожного депутата, поруч посилається зразок тексту присяги, у якій депутат зобов’язувався працювати на благо своїх виборців. На сьогодні ініціативна група вислала документи кожному депутатові облради. Їх розрахунок полягає в тому, щоб нагадати депутатам, що вони самодостатні люди, які представляють інтереси виборців, а не керівників фракцій, і розраховувати на їхню порядність та відповідальність перед виборцями і на те, що вони таки прийдуть на сесію обласної ради. Попередньо термін проведення сесії – остання декада травня. На цей період ініціативна група планує скликати сесію, тобто звернутися до керівництва ради про її проведення. Керівництво ради схвалює цю ініціативу, вважає правильним підхід, коли депутати починають розмовляти не через стінку політичних протистоянь, а як самодостатні люди, які представляють інтерес своїх виборців.

Ми сподіваємося, що ця робота дасть свій результат. Правда мені було дуже прикро прочитати вчора, коли оцінюючи дану ініціативу в.о голови фракції “Соціальна справедливість” Ігор Дума сказав, що хай Кривко йде і робить збори пенсіонерів, а не збирає депутатів – це свідчення рівня культури. Подібні висловлювання не дають сконсолідувати депутатський корпус і підготувати до вирішення актуальних соціально–економічних проблем, які можна вирішити тільки під час сесії.

Це буде продовження цієї сесії, яку ми почали 30 березня. Ініціативна група запропонувала певні схеми проведення сесії, які б унеможливили політичні протистояння. Одну з них, до речі, я пропонував – визначити виключно господарські питання. Коли в когось виникають застереження, це питання знімати, а ще рекомендується поставити особисті підписи кожного депутата під переліком питань – це буде гарантією того, що депутати прийдуть на сесію і що жоден з них не буде висувати якихось зауважень. Така форма запропонована, я вірю, що вона спрацює, бо керівництво обласної ради зацікавлено в тому, щоб ми могли вирішувати ті проблеми, які стоять перед регіоном. Ми сподіваємося, що члени тієї фракції, яка переважно бойкотує сесію, прийдуть, і зможуть, попри тиск на них, виконати обов’язок перед державою і виборцями”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *