Повернення “горбатих” запорожців - „Ратуша“ вечірня, 11 травня

|

Нещодавно до Львова повернулися учасники туристичного ралі авто-фан-клубу “ЗАЗ-КОЗАК”, який об’єднує власників “горбатих” запорожців. Першого травня, на запрошення польських автомобілістів, власники антикварних “горбатих” запорожців відправились одразу на два зльоти антикварних автомобілів у місті Ридзині та містечку Лєшно.

Зліт відбувся у стародавньому замку міста Ридзина, у якому взяло участь близько 200 стародавніх автомобілів і 100 забиткових мотоциклів. У День міста Львова вісім “горбатих” стартували через Люблін до Вроцлава. Після цього вони відправились до містечка Отрембуси, де є один із найбільших музеїв антикварної техніки, там відбулося святкування дня святого Кшиштофа, покровителя автомобілістів. Вже у містечку Лєшно стартував 2-й міжнародний фестиваль, під час якого пройшли спортивні переїзди дорогою “Легенда” між Лєшно та Ридзиною.

У туристичному ралі взяли участь 8 горбатих запорожців, це так звана збірна України по екстремальному автотуризму.

На відміну від польських та німецьких учасників, які привезли свої антикварні авто на лафетах, львівські запорожці приїхали на фестиваль власним ходом, і благополучно повернулися назад до Львова. Причому після повернення учасники фестивалю провели технічний огляд машин на площадці ДАІ — виявилося, що авто перебувають у відмінному стані.

Схожі зльоти у Польщі проводять по кілька разів на рік, щоправда, і для львівських автолюбителів це не перший такий фестиваль. Минулого року автомобілі фан-клубу “ЗАЗ-КОЗАК” проїхали близько 3700 км дорогами Криму на журналістському ралі.

Катерина ПОВРОЗНИК

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *