“Мене “з’їли” колеги-адвокати” - „Львівська газета“, 30 квітня

|

Побоювання львівського адвоката Сергія Казимира справдилися. 20 квітня відбулося засідання кваліфікаційної комісії колегії адвокатів, на якій ухвалили рішення позбавити Сергія Казимира права займатися адвокатською діяльністю.

Слід зазначити, що такий розвиток подій адвокат передбачав ще два тижні тому в інтерв’ю “Газеті”. Він переконаний, що всі його неприємності почалися після того, як узявся захищати інтереси генерал-лейтенанта Сергія Онищенка – одного зі звинувачуваних у справі катастрофи винищувача Су-27 на Скнилівському летовищі.

Формальним приводом для такого рішення кваліфікаційної комісії стали “грубі порушення норм адвокатської етики”. У рішенні перераховано кілька випадків таких порушень. І хоча Сергій Казимир готовий окремо доводити безпідставність кожного з цих звинувачень у суді, комісія зайвими розглядами обтяжувати себе не стала й винесла вердикт. “Щодо кожного з наведених випадків повинні провести ретельне розслідування, – заявляє С. Казимир. – Кожна ситуація буде предметом судового розгляду”.

Власне, пан Казимир найближчим часом планує звертатися в суд і сподівається, що перед комісією поставлять вимогу скасувати це рішення, адже, на його думку, незаконність ухвали очевидна.

У розмові з журналістом “Газети” адвокат заявив, що з достовірних джерел йому відомо, що до цієї історії доклала руку військова прокуратура. Особливо після того, як він разом із адвокатом Юрія Яцюка Віталієм Домашовцем виявив цілу низку фальсифікацій у матеріалах “скнилівської” справи. “Я витримав шалений тиск, прокуратура мене “з’їсти” не змогла, і тим паче прикро, що мене “з’їли” колеги-адвокати”.

Ігор Мартинів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *