Школам під одним дахом тісно - „Поступ“, 30 квітня

|

Очевидно, що в місті мають бути і приватні, і державні школи. Та як і дві господині біля однієї плити, вони не можуть співіснувати в одному приміщенні. Цю тезу ще раз підтверджує конфлікт, що назріває останнім часом між дирекціями Львівської школи № 34 імені Шашкевича та приватної школи „Ерудит“.

Навчально-виховне об`єднання „Ерудит“ орендувало кабінети в приміщенні школи № 34. Протягом чотирьох років навчальні заклади ще якось уживалися під одним дахом. Та нещодавно між ними пробігла чорна кішка.

За словами директора школи № 34 Роман Гринчука, спершу він сподівався на співпрацю із „Ерудитом“, де переважно навчаються малюки віком від 4 до 6 років. Мовляв, отримавши дошкільну підготовку, дітям не доведеться шукати іншого закладу, вони зможуть просто стати учнями школи № 34. Проте торік без погодження з адміністрацією СШ № 34 „Ерудит“ відкрив клас початкової школи. Отож приватний заклад почав працювати не від 16-ї до 20-ї години, як раніше, а з 9-ї. Саме тому пояснює пан Гринчук, порушилася організація навчально-виховного процесу школи: у розкладі з`явилися збіги, почало бракувати класів для уроків фізкультури, бального танцю, групи продовженого дня, проведення позакласних заходів. До того ж адміністрація ще планує відкрити класи з поглибленим вивченням іноземних мов, що теж потребує додаткових приміщень. Тому трудовий колектив школи одностайно вирішив: не продовжувати з „Ерудитом“ договір оренди, термін якого закінчується 1 вересня цього року.

Своєю чергою директор приватної школи Володимир Огура пояснює: у договорі зі СШ № 34 не було зазначено, що перепрофілювання його закладу треба узгоджувати з орендодавцями. Пан Огура вважає, що керівництво школи просто шукає причини, аби виселити „Ерудит“ з приміщення, адже, наприклад, він неодноразово пропонував адміністрації СШ № 34 свою допомогу щодо облаштування класів, закупівлі підручників, навіть стосовно облаштування музею імені Шашкевича. Та всі його добрі наміри не знайшли підтримки.

Схоже, що „Ерудиту“ таки доведеться шукати інше пристановище, бо орендування приміщень не дає жодних законних прав власності на них.

Нині ж обидві школи перебувають у стані холодної війни. У класах, які наймає „Ерудит“, кілька разів били вікна, а у СШ № 34 ширяться чутки про те, що орендарі буцімто зазіхають на все приміщення школи й вперто не хочуть виселятися. Потерпають же від конфлікту між двома шанованими в місті школами їхні вихованці.

Катерина ЗЕЛЬМАН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *