Скаченко проти “Карпат” - „Львівська газета“, 28 квітня

|

У номері за понеділок (26 квітня) “Газета” вже подавала уривки скандального інтерв’ю Сергія Скаченка для газети “Весь спорт”, у якому екс-нападник збірної України критично висловився щодо ситуації у львівських “Карпатах”.

Нагадаємо, Сергій Скаченко заявив, що представники ФК “Карпати” знайшли його у США, де він планував виступати за міні-футбольну команду. “Телефонний дзвінок зі Львова змінив усі мої плани, – розповідав Скаченко газеті “Весь спорт”. – Мені пообіцяли вирішити всі фінансові питання відразу після приїзду в Київ. В офісі ПФЛ я підписав документ, що дозволив виступати за “Карпати” у внутрішній першості. Про контракт сказали, що поговоримо після гри в Сімферополі. Але розмова так і не відбулася”. Тоді, за словами Сергія Скаченка, він вилетів у Москву. До нього знову зателефонували зі Львова і, пообіцявши вигідний контракт, попросили повернутися. Закінчилося все тим, що після чергової гри адміністратор “Карпат” порадив Скаченку покинути Львів, що обурило футболіста. Як і обіцяла “Газета”, сьогодні подаємо суть інших критичних стріл із боку Скаченка на адресу “Карпат” і реакцію керівництва клубу на них.

Спортивний директор ФК “Карпати” Юрій Дячук-Ставицький розповів “Газеті”, що насправді не “Карпати” шукали Сергія Скаченка, а до клубу зателефонував агент цього футболіста та сказав, що його клієнт перебуває в чудовій формі, запропонував послуги спортсмена. “Оскільки до закінчення терміну подачі заявок на участь у чемпіонаті України залишався день, ми не встигли переглянути Скаченка бодай на тренуванні, – розповів пан Дячук-Ставицький. – Згодом з’ясувалося, що Сергій самостійно тренувався на штучних полях, не проходив жодного навчально-тренувального збору. Йому потрібен щонайменше місяць, аби набути відповідної форми”. Тому клуб вирішив не підписувати контракту з 32-річним футболістом.

Скандальною можна охарактеризувати заяву Сергія Скаченка про те, що почесний президент ФК “Карпати” Петро Димінський напередодні гри визначає склад основи команди, зважаючи на власні вподобання та симпатії. Юрій Дячук-Ставицький запевнив “Газету”, що це не так, бо склад визначає тренерський колектив, а Петро Димінський може лише рекомендувати того чи іншого футболіста. “Скажімо, перед грою з “Іллічівцем” засідала тренерська рада, під час якої обговорювали склад команди, – зазначив спортивний директор ФК “Карпати”. – Петро Димінський жодним чином не намагався вплинути на тренерів і не заперечував проти рішення ради”.

Капітан “Карпат” Юрій Беньо спростував слова Скаченка про те, що в “Карпатах” існує 2-3-місячна заборгованість із зарплатні перед футболістами. Іноді можуть затримати виплату на місяць, але не на довше. А після гри з донецьким “Металургом” футболісти отримали преміальні.

Насамкінець Юрій Дячук-Ставицький повідомив, що стан здоров’я наставника “Карпат” Мирона Маркевича є стабільним – через тиждень його випишуть із лікарні.

Гліб Ваколюк

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *