Володимир Єзерський: „Наступного сезону поборемось за „золото“ чемпіонату“ - „Високий замок“, 28 квітня

|

Цьогоріч дніпропетровський “Дніпро” має непогані шанси вперше у своїй історії вибороти Кубок України та пробитися до Ліги чемпіонів. Одним із лідерів команди є кандидат до збірної України, вихованець львівського футболу Володимир Єзерський.

– “Дніпро” у півфіналі Кубка України переграв київське “Динамо”, кольори якого тобі свого часу доводилось захищати. Протистояння зі столичним клубом мало для тебе принципове значення?

– Відверто кажучи, не надавав двобою з динамівцями особливого значення. Я лише прагну допомогти “Дніпру” зламати певні стереотипи, адже мій теперішній клуб ще жодного разу не здобував Кубок України. Цікаво, що дніпропетровці двічі грали у фіналі кубкових змагань, але потримати в руках цей почесний трофей “Дніпру” двічі завадив наш майбутній суперник – донецький “Шахтар”.

– Чи стоїть перед футболістами “Дніпра” завдання пробитися до Ліги чемпіонів?

– Керівництво клубу не вимагає від нас здобути друге місце. Але ми підсвідомо розуміємо, що у нас є шанси поборотися, як мінімум, за “срібло”. Усі хлопці прагнуть вже восени дебютувати у Лізі чемпіонів. Проте потіснити “Шахтар” у нинішній першості буде надзвичайно складно. Натомість у наступному чемпіонаті ми вже спробуємо замахнутися на золоті нагороди.

– Багато футболістів “Дніпра” свого часу так і не змогли проявити себе в київському “Динамо”…

– Все доволі просто: наш тренер Євген Мефодійович Кучеревський вміє привести до тями будь-якого футболіста. Кучеревський нам довіряє, і ми просто не можемо розчаровувати наставника. Окрім того, в основі “Дніпра” немає жодного легіонера. Приміром, мені простіше знаходити спільну мову на полі зі співвітчизниками.

– Чому інший львів’янин – Дмитро Семочко – наразі не часто потрапляє до основного складу “Дніпра”?

– Для того, щоб влитися у новий колектив, необхідний певний час. Я впевнений, що Семочку ще вдасться реалізувати свій потенціал у “Дніпрі”. До того ж він непогано виглядає на тренуваннях.

– У вищій лізі ви дебютували у “Карпатах”. Чи стежите тепер за виступами львівського клубу?

– Мій шлях у великому футболі розпочався з “Карпат”. Звичайно, я цікавлюсь, як виступають “зелено-білі”, постійно підтримую контакт зі своїм давнім другом Юрієм Беньом. Щиро кажучи, мене дуже турбує теперішнє турнірне становище “Карпат”. Однак я певен, що з таким кваліфікованим наставником як Мирон Маркевич львів’яни збережуть місце у вищій лізі. Принагідно хочу побажати Мирону Богдановичу якнайшвидшого одужання.

– Вас вважають одним із найсильніших українських захисників. Однак в останньому матчі національної команди України зі збірною Македонії ви на полі так і не з’явились…

– Питання комплектації складу вирішує головний тренер Олег Блохін. Я ж можу лише сказати, що докладу всіх зусиль, аби забронювати за собою місце в основі збірної. Сподіваюсь, що у матчі проти збірної Словаччини Блохін довірить мені місце у стартовому складі. Хоча навіть якщо і цього разу тренер вирішить залишити мене у запасі, я не ображатимусь, а, працюючи на тренуваннях, спробую довести Блохіну, що здатен допомогти головній команді країни.

– Ви провели у складі збірної лише декілька поєдинків. Який з них вам найбільше запам’ятався?

– Мабуть, поєдинок Вірменія – Україна у відбірному циклі до Євро-2004. Чи справедливо суддя призначив пенальті на останній хвилині того матчу, коли я, на думку рефері, порушив правила проти вірменського форварда Карамяна? Трактувати цей епізод можна по-різному. Можу лише сказати, що у кожному матчі таких зіткнень безліч.

– Чи надходили до вас пропозиції пограти в закордонних клубах?

– Це питання краще переадресувати керівництву “Дніпра”. Особисто до мене ніхто не звертався. Та й, відверто кажучи, особливого бажання залишати “Дніпро” у мене наразі немає. Хоча не приховую, що серед елітних європейських чемпіонатів мені найбільше імпонує англійська прем’єр-ліга.

Андрій МЕДЕНИЦЬКИЙ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *