Костянтин Лазурко, начальник міського управління освіти: “Місто не може виконати вимоги, які ставить страйковий комітет”

|

“На сьогодні в суди подали позовні заяви на більше ніж 25 мільйонів гривень, з них позитивно розглянули на 14,7 мільйонів, а відділи освіти отримали виконавчі листи на 8,5 мільйонів. Відтак у примусовому порядку з відділів освіти, з навчальних закладів, зі шкіл та виконавчих служб за минулий рік та цей рік стягнуто 4,6 мільйонів гривень. Якщо таким шляхом йти далі, то на поточну заробітну плату грошей не вистачить, адже в бюджеті на 2004 рік кошти такі не закладені. І тому ми такі виплати проводити не можемо.

Проблему вирішити можна тільки на рівні Верховної Ради та Кабінету міністрів. Якщо суди визнають борги, то і держава повинна їх визнати, а Верховна Рада має прийняти відповідний закон. На проханнаям міста Львова його розробили народні депутати Чорновіл та Стецьків, але, на жаль, у парламенті його ще не розглядають. Якщо приймуть закон, тоді можна буде закласти кошти у бюджеті і погасити борги. Відтак допоки це юридично не оформлено, то на рівні міста ситуацію врегулювати неможливо. Ті, вимоги, які сьогодні ставлять вчителі, неможливо розв’язати у межах Львова”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *