Дрогобич без базару - „Поступ“, 23 квітня

|

Другий тиждень мешканці та гості Дрогобича можуть спостерігати цікаву картину. Перед міською Ратушею розташувались пікетувальники, які кілька днів тому принесли з собою ще й прилавки, за якими, щоправда, не торгують. З`ясувалось, що так продавці комунального „Дрогобицького ринку“ протестують проти виселення. Рішення зліквідувати ринок, який існує з 1996 року, ухвалили в березні цього року пожежники. Їхнім головним аргументом стало те, що на ринку, де щодня буває велике скупчення людей, не дотримуються протипожежних засобів. Головна перепона — близькість автозаправної станції.

Хоча саме її будівництво, за словами представника організації „Об`єднання підприємців“, підприємця Юрія Гриня, здійснили з порушенням усіх правил пожежної, екологічної та санітарної безпеки. „АЗС розташована на відстані менше аніж 30 м від житлових будинків, і в своїй роботі використовує надземні резервуари“, — каже він. Як стверджує ще один підприємець Марія Губицька, їм (підприємцям. — Авт.) закидають спричинення в березні пожежі, проте насправді на цій території пожежі не було. Це документально підтвердив директор „Дрогобицького ринку“ пан Волошин.

За словами торгівців, набагато легше перенести цю заправку, аніж ліквідовувати ринок. Щобільше, самі власники заправки не проти перебратися в інше місце. „Але подейкують, що ринок комусь впав в око, і після його ліквідації там побудують інший, більш сучасний. Звісно, з більшою орендною платою за площу для торгівців“, — каже підприємець Степан Гірник.

Нині на ринку працює близько 1000 людей, які після його закриття опинились на вулиці. Хоча їм пропонують перебратися в інше місце, більшість торгівців з цим не погоджується, передовсім через вартість площі, адже вона в 17 разів більша. Підприємці хочуть торгувати там, де й раніше, мовляв, і мешканці звикли до їхніх цін, які є значно нижчими, аніж на іншому ринку. Торгівців підтримують і депутати, проте чим закінчиться ця історія — ніхто не знає. „Міський голова наполягає на закритті ринку. Очевидно, він підтримує того, хто вподобав цю територію, цей ласий шматок“, — каже Марія Губицька. Проте торгівці сподіваються, що мер таки послухає їх та мешканців міста, котрі свого часу були його виборцями.

Вікторія ПРИХІД

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *