Місту бракує поваги - „Поступ“, 22 квітня

|

У львівських дітей хочуть відібрати ще один майданчик. Цього разу під приціл заповзятливих людей потрапили мешканці будинку на вулиці Айвазовського, 12. Місце, де стояли гойдалки і лавочки, дуже сподобалося одному підприємцю, і він має вельми рішучий намір спорудити там продуктовий кіоск. Принаймні дерева, яке прикрашало це місце і, очевидно, заважало б спорудженню магазину, уже немає — зрізали.

Має чи не має підприємець дозвіл на будівництво, з`ясувати важко, оскільки Франківська райдержадміністрація стверджує, що має, а заступник мера з питань містобудування та землеустрою Василь Лозинський факт видання такого дозволу заперечує. Зрештою, річ навіть не в дозволі, а в тому, що на дитячих майданчиках будувати заборонено взагалі. Проте є й інші нормативні акти, які забороняють знесення об`єктів, які вже почали будувати, навіть якщо будівництво проводиться у місці, де це заборонено. Тому, наважусь припустити, що майданчика на Айвазовського, 12 уже не буде. Прикро, звичайно, що дитячі майданчики зникають один за одним, іноді з боями, як на Науковій, а іноді — тихо і непомітно. Проте громадськість майже не має змоги реально впливати на беззаконня, яке відбувається у неї під носом. Львів`янам залишили на озброєння тільки радикальні (але від цього не набагато ефективніші) засоби: протест, пікет, перекриття вулиці, самоспалення…

Не можу повірити, що у нашому місті аж настільки бракує магазинів чи автозаправних станцій, що будувати їх потрібно навіть на дитячих майданчиках, у скверах, парках чи чиїхось яблуневих садках. А може, це місцева влада не змогла прищепити підприємцям належної поваги до громади і вони знахабніли настільки, що їм байдуже, до яких наслідків призведе така діяльність. Адже все може закінчитися як звичайним людським обуренням, так і справжньою війною за територію.

Ірина СИРИВКО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *