Віра Лясковська, депутат Львівської міської ради: “В місті є багато кіосків, що виникають стихійно та існують самі по собі”.

|

“Сьогодні ми голосували за список малих архітектурних форм. Але в мене є принципове зауваження до кількості малих архітектурних форм і до того способу, в який вони з’являються в місті. Ми повинні були розглядати концепцію, щоб визначити місця, де в жодному разі не можна ставити кіоски. Тому що сьогодні кожна людина може зауважити, що у Львові забагато малих архітектурних форм, які народжуються майже щотижня, а може, і щодня.

Однак, концепція так і не прийнята. Наскільки нам відомо, в місті є дуже багато кіосків (стаціонарних і пересувних), які ніде не зареєстровані. Тобто вони виникають стихійно, існують самі по собі, та не платять оренди, а найосновніше – зовсім не прикрашають наше місто. Тому ми продовжуємо вирішення цієї проблеми.

Я вважаю, що ситуацію треба переглянути, адже стихійності в цій справі в місті бути не може. Сьогодні на міський виконком представлена 1 тисяча 400 справ по малих архітектурних формах, які треба переглянути. Однак, я боюся, що більшість з них вже збудовані. Це свідчить про той безлад, який не контролюється. Лишень в моєму окрузі є два кіоски, що виникли просто на очах і нічого з ними не можна зробити. Тому, я вважаю, що найперше стежити за кіосками та не допускати їх самовільного виникнення повинні районні адміністрації та начальники житлових управлінь”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *