“Шевченківський гай” до свят готовий - „Львівська газета“, 7 квітня

|

Учора студенти вищих навчальних закладів Львова покинули лекційні лави та спільними зусиллями прибрали територію Львівського музею народної архітектури та побуту “Шевченківський гай”. Опісля роботи “жертвенних працівників” очікувала винагорода – солдатська каша, яку вміло приготували львівські прикордонники.

Акція пройшла в рамках всеукраїнського місячника “Благоустрій України”. Цього дня на толоці зібралося близько 150 студентів, до яких долучилися 50 військовослужбовців Львівського прикордонного загону ДПСУ. Як і обіцяли, крім того, що приготували на завершення робіт у подарунок солдатську кашу, підсобили студентам і фізично.

– Для наших хлопців – це свято, – зазначив заступник начальника Західного регіонального управління ДПСУ з роботи з особовим складом полковник Ігор Ставинога. – Тут стільки гарних дівчат, що для вояків це краще, ніж звільнення…

Схоже, що і студентам також сподобалася ідея взяти участь у толоці, тим паче, що саме в цей час їх співтовариші посилено вчилися.

– Нам запропонував куратор піти на толоку, – розповіла студентка 1-го курсу Інституту фізкультури Олена Маланіна. – Це наше добровільне бажання, а хто не пішов, мав обов’язок йти на пару…

– Та ще й нас обіцяли нагодувати.., – додав її однокурсник Ігор Лепський.

– Ми всі хотіли сюди прийти, бо хто хоче сидіти на парах? А тут весело.., – сміючись, вигукували студенти “Львівської політехніки”.

Студенти Львівської комерційної академії теж були присутні в “Шевченківському гаю”, спростувавши тим самим інформацію, поширену у ЗМІ про те, що буцім вони бойкотують толоку.

За словами проректора з виховної роботи Львівської комерційної академії Степана Гелея, крім учорашньої акції, студенти-комерційники взяли участь у толоці й 1 квітня. “Наші студенти цього дня очистили від побутового сміття роз’їзну смугу на проспекті Червоної Калини до гуртожитку, а також із власної ініціативи прибрали схил на вулиці Дністерській і схил до обласної дитячої лікарні”, – повідомив він.

Слід зазначити, що цей захід у “Шевченківському гаю” став завершальним етапом у рамках проведення молодіжної акції із благоустрою до Великодніх свят.

Андрій Горуна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *