Іван Стефанишин, заступник голови ОДА з питань агро-промислового комплексу: “Найближчим часом на ринку хлібобулочних виробів катаклізмів не буде”

|

“Зараз виробники хліба в області отримують його централізовано і тому можна казати, що найближчим часом на ринку хлібобулочних виробів катаклізмів не буде. Поставки здійснюємо через Держрезерв і ДАК “Хліб України”. Також є ще польський контракт, але це так би мовити, “резерв генерального командування”, який ми задіємо не раніше червня.

Зараз ціна на борошно стабілізувалася на рівні 1300 гривень за тонну, хоча певний час тому доходило і до 1400 гривень. Що ж стосується прогнозів на наступний урожай, то ми передбачаємо собівартість зерна на рівні 500-550 гривень, а отже закупівельні ціни будуть десь на рівні 800 гривень. Крім того, уряд видав розпорядження про перехід на європейську класифікацію зерна – на продовольче і фуражне без класності, на якій наші посередники часом добряче нагрівали руки. Проте думаю, що стабілізаційний фонд ми збережемо і цього року. Він свою роль виконав, але цьогоріч ми відпрацьовуємо варіант м’якшої схеми, бо минулого року була надто низька закупівельна ціна, що відлякувало виробників.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *