Австрійські супермаркети у Львові - „Поступ“, 2 квітня

|

Почесний Консул Австрії у Львові Ярослав Наконечний повідомив, що цього року австрійська торгова компанія Billa має намір розпочати будівництво супермаркету у Львові. Зі слів керівника департаменту розвитку Billa-Україна Олег Книш, стало відомо, що, можливо, у Львові будуватимуть не один, а два австрійські супермаркети. Усе залежить від того, чи вдасться компанії знайти в місті хороші ділянки для бізнесу, — пояснив Олег Книш. Зараз Billa розглядає чотири варіанти земельних ділянок, запропоновані їй міською владою. Якщо жоден із них її не влаштує, вона шукатиме альтернативні варіанти. „Річ у тім, що землі, які належать місту, не завжди відповідають нашій концепції“, — пояснив Олег Книш. — Наше зацікавлення викликає як центральна частина міста, так і так звані спальні райони“.

Торгова компанія „Інтермаркет“, яка має у Львові два супермаркети „Арсен“, досить спокійно відреагувала на прихід на місцевий ринок конкурента. „Не скажемо, що ми раді цьому, але і боятися немає чого, — повідомив фахівець зі зв`язків з громадськістю і пресою ТзОВ Віктор Макарчук, і додав: — Немає змісту панікувати. Ми завжди знали, що такий момент настане і готові до цього. Приємно те, що західні мережі зацікавились периферією, бо це свідчить про покращення добробуту громадян України. Не секрет, що дотепер Західна Україна їх не приваблювала, тому що термін окупності інвестицій був більшим, аніж на сході. Тепер же, коли вони побачили, що місцеві фірми, зокрема „Інтермаркет“, не тільки можуть, а й уміють провадити такий бізнес і він приносить прибуток, то вирішили звернути увагу і на наш реґіон“.

За словами представника компанії, до насичення місцевого ринку ще далеко, зважаючи на те, що, за оцінками аналітиків, на 50 тис. населення має бути один супермаркет. Тому говорити про жорстку конкуренцію і прогнозувати якісь тотальні війни ще передчасно, — вважає він.

Орися Фертик

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *