Міський голова вважає свою діяльність подвигом - „Львівська газета“. 2 квітня

|

До виконання обіцянки Любомира Буняка про забезпечення у Львові цілодобового водопостачання, за його власними підрахунками, залишився 1 рік і 8 днів. Мер пам’ятає про обіцянку забезпечити цілодобове водопостачання впродовж двох років, проте цей відлік він починає не від перемоги на виборах, а з 10 квітня 2003 року. Цього дня сесія міської ради затвердила “Комплексну програму покращання водопостачання у м. Львові на 2003-2006 роки”. Тож, як виявилося, в запасі є ще багато часу.

Нині, згідно з інформацією, яку оприлюднив Василь Склярський, новопризначений в. о. заступника міського голови з питань інженерного господарства й екс-директор МКП “Львівводоканал”, у Львові немає районів з незадовільним водопостачанням. За його словами, ще в 2000 році 100 тисяч мешканців, що становить, 11% населення, фактично не мали води. Нині, за офіційною статистикою міської ради, цілодобове водопостачання є у 39% проти 20% у 2000-му. А за графіком воду подають лише у квартири 24% мешканців Львова. У 2000 році їх кількість становила 60%. Як пояснив пан Склярський, ці споживачі тепер належать до категорії “цілодобове” або “за розширеним графіком”.

Учора під час прес-конференції керівництво міста в особі міського голови Любомира Буняка, його першого заступника Василя Кравціва та Василя Склярського переконувало журналістів, що в місті активно тривають роботи в різних напрямках міської господарки. Власні здобутки міський голова оцінює дуже високо.

“Те, що зроблено з жовтня 2002 року, – це подвиг, – переконаний він. – Я виконав дуже багато передвиборних обіцянок. У тому числі по воді. Хотів би, щоб побачила вся Україна, чого можна досягти, якщо справді займатися проблемами. При тому, що ми не мали таких коштів, які мали наші попередники”.

Щодо коштів, то, на думку міського голови, 25 млн. грн., які цього року передбачено в міському бюджеті на покращання водопостачання, – сума аж ніяк не достатня. “От якби це було не 25, а 250 млн. грн., тоді можна було б говорити про різні справи”, – поскаржився мер.

Загалом цього року на покращання водопостачання в місті витратять близько 38 млн. грн. Окрім бюджетних, враховують також кошти позики Світового банку, які почнуть освоювати.

Мер також пообіцяв, що найближчим часом “…буде перекопано все місто”. При цьому перший заступник Василь Кравців запевнив, що це не означає припинення життєдіяльності міста. “Газета” вже писала, що після Дня міста планують грандіозний ремонт центральної частини, який передбачає вкладання бруківки до площі Соборної і, відповідно, заміну комунікацій.

Щодо тарифної політики водопостачання та водовідведення, то Любомир Буняк дав однозначні пояснення – вода у Львові подорожчала з 1 березня. Це доконаний факт. Зважаючи на так звану “тарифну епопею” – накладання вето на ухвалу міської ради, потім голосування депутатів про скасування вето, виступи профспілок тощо, нарахування оплати для мешканців міста в березні буде дещо ускладненим. З 1 березня по 19 березня – за ціною 1,66 грн., з 20 березня – 1,57 грн. Остання ціна наразі залишається чинною і, на думку мера, не зміниться.

До речі, у своїх виборчих обіцянках Любомир Буняк говорив, що для споживачів, які мають прилади обліку води, він введе пільгові тарифи. Нині це вже не актуально. Насамперед, як заявив Василь Склярський, у результаті зміни українського законодавства встановлення пільгових тарифів є незаконним. А міський голова заявив: “У нас були пільгові тарифи до 1 березня 2004 року. 1,32 грн., я вважаю, було пільговим, у результаті це привело до тяжкого фінансового стану МКП “Львівводоканал”.

Питання про те, чи піде мер у відставку, вчора ніхто не порушував. Було зрозуміло – не піде.

Наталя Онисько

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *