Тарас Чорновіл, народний депутат України: “Фальсифікації на виборах робитимуть не настільки тупо, як раніше ”

|

“Варіантів фальсифікації на виборах може бути багато. Мені здається, що найімовірнішим є зняття неугодного кандидата на передвиборчому етапі в останні дні. І робитимуть це не настільки тупо, як раніше, а методом підтасовки і елементарної провокації, купуючи, наприклад, районну організацію реально діючої партії, яка висуває свого кандидата.

Цим людям гарантуватимуть велику зарплату і мінімальну відповідальність, пропонуючи зробити кримінальний злочин стосовно виборчого законодавства: друк матеріалів, ненадання вихідних даних, порушеня виборчої кампанії та інше. Після цього це розкривається, люди визнають свою провину і робиться заява, що такий то і такий то з центрального апарату, дав вказівку таким чином діяти, і на такій підставі, наприклад, знімають Ющенка. Винному дають умовний термін, але він вже має певну суму в кишені.

Другий варіант – включення ЦВК в реальний процес фальшування при кінцевій стадії перерахунку. Те, що у контролі не братимуть участь громадські організації – великий мінус. Попередня ЦВК грішила фальшуванням у невеликих розмірах, а Ківалов – людина, якій сфальсифікувати 25 чи 30% -дрібниці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *