Сергій Даниловський: „Я конфліктую лише з Петром Димінським” - „Львівська газета“, 31 березня

|

У період зимової перерви в чемпіонаті України з футболу серед команд вищої ліги львівські “Карпати” зазнали суттєвих кадрових змін. А на тлі останніх невдач це питання набуло проблемного характеру. Одним із футболістів, який зник із поля зору шанувальників “Карпат” і навколо якого виникло багато пліток, є Сергій Даниловський.

Ширяться чутки про фантастичний гонорар, який львівський футболіст отримав від московського “Локомотива”. Подейкують, що сума “підйомних” дорівнювала 150 тисячам американських доларів. Президент “Карпат” Петро Димінський після переговорів з Сергієм Даниловським був украй категоричним. “Доки не підпише новий контракт (чинна угода закінчується влітку, – “Газета”), на поле він не вийде”, – зазначив він. Днями Сергій Даниловський був гостем “Газети” і розповів про деталі нинішнього “побуту” в “Карпатах”.

– Із якою командою тренуєшся?

– Керівництво клубу усунуло мене від тренувань із головною командою та скерувало спочатку в “Карпати-3”, а потім “заявило” за другу команду львівських “Карпат”. Нині тренуюся з дублерами, але є вказівка не випускати мене на ігри внутрішньої першості.

– Що спричинило цю ситуацію?

– Моя відмова продовжувати контракт із “Карпатами”.

– Тебе не влаштовують його умови?

– Спочатку не влаштовували умови, запропоновані клубом. А згодом виник конфлікт із керівництвом. Вирішив, що не працюватиму, доки не зміниться керівництво. Тут уже йдеться не про матеріальний бік, а про стосунки з начальством.

– А що спричинило конфлікт?

– Вважаю, що мене недооцінюють. Ставляться, як до хлопця, який щойно прийшов з інтернату. Ще раз наголошую: непорозуміння з керівництвом є суто моральним, але розпочалося все під час обговорення нового контракту.

– Кого ти саме маєш на увазі, коли говориш про керівництво?

– Президента клубу Петра Димінського.

– За яких обставин повернешся в команду?

– Напевно, що за жодних обставин не повернуся. Рішення прийняв – і вороття немає.

– У ЗМІ з’явилася інформація, що тобою цікавилися два російські клуби: “Ротор” і “Локомотив”. Це правда?

– Телефонували представники кількох російських клубів вищої та першої ліг. Від “Локомотива” пропозицій не надходило. Від людей, які пов’язані з футболом, чув, що цей клуб цікавиться мною. Але наразі нічого конкретного.

– Подейкують, що один із клубів уже виплатив тобі “підйомні”…

– Це неправда. Переговори ще не завершено, грошей я ні від кого не отримував.

– Які саме клуби прагнуть укласти із тобою контракт?

– Я би не хотів про це говорити, оскільки не прийняв остаточного рішення.

– Як гадаєш, чи не втратять інтересу ці клуби через те, що ти деякий час будеш позбавленим ігрової практики?

– Тренери розуміють, що відсутність ігрової практики спричинена конфліктом із керівництвом клубу. В принципі, під час зимової перерви у внутрішньому чемпіонаті активно тренувався з командою й, окрім останнього тренувального збору в Угорщині та кількох днів у Туречинні, пройшов усі етапи підготовки. На здоров’я не скаржуся, постійно тренуюся разом із дублерами львівських “Карпат”. Тому почуваюся впевнено. Три-чотири гри – і я повністю відновлю ігрову практику.

– А де б ти хотів грати?

– Мною зацікавилися кілька українських клубів із вищої ліги. Найімовірніше, залишуся в Україні. Але це не остаточне рішення, все може змінитися.

– Які наразі стосунки з тренером львівських “Карпат” Мироном Маркевичем і гравцями основи?

– Конфліктую лише з Петром Димінським. А з гравцями, тренером, іншими працівниками – нормальні стосунки.

– Як оцінюєш виступ “Карпат” у внутрішній першості?

– Думаю, поразки “Карпат” є неприємним збігом обставин. Таке вже було два роки тому. Незабаром команда повинна перейти цю “чорну” смугу невдач і показати позитивний результат. Скажімо, в останній грі з луцькою “Волинню” хлопці прагнули перемоги й були кращими за своїх суперників. Однак долю матчу вирішила подача в штрафний майданчик львів’ян.

Розмовляв Гліб Ваколюк

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *