Компроміс без результату - „Поступ“, 29 березня

|

За день до сесії Львівської облради досі залишається невідомим, чи вона відбудеться, тобто чи збереться кворум. Адже, окрім фракції „Наша Україна“, яка має намір з`явитися у повному складі, ніхто однозначно не заявив про свою присутність чи відсутність на сесії. Але з упевненістю щось стверджувати в цій ситуації, яка склалася, важко, оскільки події розвиваються дуже стрімко і лише за один день може з`явитися як мінімум дві суперечливі заяви.

Зокрема, минулої суботи в обід уже можна було говорити впевнено, що кворуму нема і таким чином облраду доведеться розпускати, позаяк згідно з законодавством сесія має відбуватися раз на квартал. Адже з`явилася заява керівника депутатської групи „Ділова Львівщини“ Михайла Брегіна та координатора фракції „Соціальна справедливість“ Ігоря Думи, що „більшість депутатів Львівської облради не вбачають доцільності у своїй участі в роботі ради під керівництвом Михайла Сендака, бо останній постійно нехтує думкою більшості депутатів“.

Водночас у суботу з`явилося ще одне повідомлення, яке поставило під сумнів виконання попередньої заяви. Цього разу кілька представників „Ділової Львівщини“, але без участі Михайла Брегіна, домовилися з опонентами „СС“ — представниками „Нашої України“ про те, що вони прийдуть на сесію за умови, що з порядку денного знімуть питання, які можуть викликати політичне протистояння під час їхнього розгляду. Тому „нашоукраїнці“ погодилися не піднімати питання про необхідність відкликати депутатів-прогульників, серед яких представники „СС“, а також питання протесту прокуратури про реорганізацію комісій облради.

Чи змінить готовність „НУ“ йти на компроміс думку депутатів, які не мали наміру з`являтися на сесії, наразі невідомо. На жаль, з представником „СС“ Ігорем Думою вчора „Поступу“ не вдалося зв`язатися. Хоча очікується, що члени „СС“ все таки не прийдуть, бо, розуміючи, що їм не вдасться зібрати достатню кількість голосів за відставку Сендака, виконуватимуть, як і обіцяли, свій другий план з відсторонення голови облради, а саме — бойкотуватимуть сесію.

Важче прогнозувати поведінку „діловиків“. Як повідомив учора „Поступу“ голова групи „ДЛ“ Михайло Брегін, кожен депутат-“діловик“ сам вирішуватиме, чи йти йому на сесію. Брегін також ще не визначився щодо своєї присутності 30 березня в сесійній залі. Обіцянку „нашоукраїнців“ не порушувати політичних питань, він назвав наразі лише розмовами, оскільки з порядку денного офіційно ці питання ще не зняті. Проте навіть якщо справді це буде зроблено, немає гарантії, що депутати таки прийдуть на сесію. Адже, на думку представників „ДЛ“ та „СС“ , мітинги під час сесійного засідання також сприятимуть політичному протистоянню в сесійній залі. А наразі їх ніхто скасовувати не збирається, і, за словами Михайла Брегіна, „вже є вказівки по районах скерувати людей на мітинг під облраду 30 березня“.

Мар`яна П`ЄЦУХ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *