Обласне телебачення таки порушило угоду - „Ратуша“, 27 березня

|

Проте від рішення суду Львівській облраді ні холодно ні тепло

Господарський суд Львівської області врешті прийняв рішення за позовом Львівської обласної ради до Львівської обласної держтелерадіокомпанії. Феміда прийняла рішення на користь позивача: обл-рада звинувачувала ЛОДТРК в односторонньому розірванні угоди між радою та ЛОДТРК про прямі трансляції сесій Львівської облради. Проте рішення суду для облрадівців стало трохи “обрізаним”: хоч суд і довів правоту ради, але її вимогу, протранслювати в запису не показані в прямому ефірі засідання сесії, констатує суд, зробити неможливо. Як запевнив під час засідання генеральний директор обласного телебачення Ярослав Климович, записи засідань стерті у встановленому на ТБ порядку.

Нагадаємо, що наприкінці минулого року (під час прийняття Львівською обласною радою ухвал стосовно вступу України в ЄЕП, політичної реформи та висловлення недовіри екс-голові ДПА України у Львівській області [ни-ні — першому заступникові голови ДПАУ] Сергієві Медведчуку) обласне телебачення не протранслювало двох засідань сесії облради. Гендиректор ЛОДТРК Ярослав Климович тоді пояснював, що причиною цього є юридичні передумови, закладені в угоді. Зокрема про оплату трансляцій та терміни попередження про трансляції.

Проте перший заступник голови Львівської обласної ради Андрій Парубій переконаний, що державне телебачення виконувало політичне замовлення, зумовлене тиском на обласний представницький орган “за його позицію”. Радник з юридичної роботи обласної ради пан Юрчишин також доводить неправомірність дій керівництва ЛОДТРК, апелюючи до документів. Його цікавить, чому саме 25 грудня минулого року обласне ТБ виставило раді заборгованість на суму 20 486 гривень і відмовилося транслювати два останні засідання сесії? Юрист також наводить документи, у яких вказується, що обласне телебачення (згідно з умовами договору) було попереджене про засідання сесії.

Перше судове засідання відбулося ще 5 лютого, проте представник відповідача на нього не з’явився. Під час позавчорашнього судового засідання суддя визнав, що договір порушила обласна державна телерадіокомпанія. Але суддя відхилив вимогу позивача протранслювати не показані в прямому ефірі сесійні засідання, оскільки пан Климович заявив, що в архіві ЛОДТРК нема записів цих засідань — їх розмагнітили через два місяці після запису.

Проте обласна рада подаватиме апеляцію на рішення Господарського суду Львівської області.”Ми маємо самостійний відеозапис цих засідань, і вважаємо, що рішення суду є неправильним. Відтак обласна рада подаватиме апеляцію на рішення суду, вимагаючи все-таки показати в ефірі ЛОДТРК два непротрансльовані засідання сесії”, — наголосив у розмові з кореспондентом “Ратуші” пан Парубій.

Отож, можна припустити, що судова тяганина між Львівською обласною радою та Львівською обласною держтелерадіокомпанією лише починається.

Тарас КУХАР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *