Голова недержавного пенсійного фонду “Незалежність” Іван Пантера: “Вносити гроші треба всім”

|

Я працюю на цьому на цьому ринку близько року. Я спочатку вивчав ситуацію, вийшов на асоціацію недержавних пенсійних фондів, дішов до висновку, що, якщо для мене це не дуже важливо, то для молодих людей це необхідно. Мінімальний щомісячний внесок – двадцять гривень, максимуму немає, наростає один відсоток.

Недавно ми розробили схему, згідно з якою, якщо вкладати щомісяця двадцять гривень протягом кількох років, то вклавши, наприклад, 3 тисячі, отримуєш прибутку в 2-3 рази більше. Я сам не думав, що буде такий великий розмір пенсії. Люди, які зараз працюють з моїм фондом – переважно ті, з якими я працював раніше. Зараз найкращий варіант для фондів, якщо ми будемо працювати і плавно переходити в цей закон, дали б років п’ять тим організаціям, які працювали. Дали б пакет документів, але плавно переходити, наприклад, працювати ще з іншими банками, повільно нарощувати наші темпи.

Ми ще не маємо ліцензії, бо закон почав діяти з першого січня і не напрацьовано потрібних документів. Ліцензія дасть право працювати, гарантії вона не дасть. Я вважаю, що вносити гроші треба всім. Процедура реєстрації виглядає приблизно так: люди звертаються до фонду, укладають угоду, визначають мінімум, який можуть вкласти, домовляються, як їх будуть використовувати. Гроші з фонду можна зняти в кількох випадках – коли людина виїжджає за кордон, у випадку хвороби, або при виході на пенсію, а коли хоче змінити фонд може написати заяву.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *