Хто зрадить Сендака? - „Поступ“, 24 березня

|

“Наша Україна“ вигадала ще один спосіб захисту Михайла Сендака від відставки, якої домагаються його опоненти – члени фракції „Соціальна справедливість“. Як повідомив „Поступ“ депутат облради „нашоукраїнець“ Роман Гайдучок, якщо на засіданні сесії 30 березня буде порушене питання про недовіру її голові Михайлові Сендаку, то воно потягне за собою інше питання — недовіри усьому керівництву облради.

“Це ми робимо для того, щоб ні в кого із заступників Сендака не було спокуси здати керівника і посісти його місце“, — каже Роман Гайдучок. Йдеться, очевидно, про члена „Нашої України“, рухівця Ігоря Держка, який як голова обласної ради, як було заявлено раніше, цілком влаштував би фракцію „Соціальна справедливість“. До речі, цієї неділі під час зустрічі з виборцями в Оброшино чинний голова облради заявив, що його перший заступник Ігор Держко „працює як на „Нашу Україну“, так і на есдеків.

Роман Гайдучок акцентував на тому, що для звільнення заступника голови облради потрібно лише половину депутатських голосів, а щоб відправити у відставку Сендака — дві третини… „Так ми хочемо попередити, що ті особи, які заграють із „СС“, можуть опинитися біля розбитого корита“, — роз`яснює стратегічний план захисту Сендака Роман Гайдучок.

Нагадаємо, що це вже не перша спроба „нашоукраїнців“ вдатися до своєрідного шантажу з метою врятувати Сендака на посаді голови облради. Позавчора „НУ“ звернулася до львівського губернатора, щоб той забезпечив присутність депутатів-чиновників, серед яких є багато членів „СС“, на наступній сесії. Інакше вони можуть вимагати його відставки.

“Нашоукраїнці“ також ухвалили рішення, у разі голосування про питання недовіри нинішньому голові ради, не брати участі в ньому. А якщо хтось із членів „НУ“ візьме бюлетень, його виключать із фракції.

До речі, на цьому довгоочікуваному сесійному засіданні буде присутня спеціальна група з Верховної Ради у складі юристів, консультантів та помічників. Як повідомив „Поступу“ народний депутат Анатолій Матвієнко, якому голова Верховної Ради доручив сформувати спеціальну комісію для вивчення політичної ситуації на Львівщині, він найближчими днями скерує на місце подій групу осіб, яка має назбирати необхідний матеріал щодо справи і взяти участь у наступній сесії. А вже потім, після аналізу зібраних матеріалів, Матвієнко буде вирішувати, коли саме і в якому складі сюди треба скерувати комісію ВР.

А щодо групи з Генпрокуратури, яка, за словами Михайла Сендака, зараз працює в області, збираючи факти проти його особи, то вчора Генпрокуратура спростувала цю інформацію, зазначивши, що зараз жодних прокурорських перевірок на Львівщині нема. Михайло Сендак у коментарі „Поступу“ сказав, що не дивно, що Генпрокуратура не хоче підтверджувати факт цієї перевірки, бо її, за його словами, проводять антизаконними методами.

А тим часом на „сенсаційні“ заяви Сендака учора з`явилася не менш „сенсаційна“ реакція. Один із опонентів голови облради, народний депутат, голова ЛОО СДПУ(о) Ігор Шурма звернувся до силових органів з проханням розглянути можливість надання Сендакові цілодобової охорони та супроводу. Відповідь Сендака не забарилася: „Мені ласки Шурми не потрібно, мене охороняє народ Львівщини“.

Мар`яна П`ЄЦУХ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *