Завідувач центру “Здоров’я та інформація” управління охорони здоров’я міської ради Олександр Горинь: “Місця позбавлення волі є найбільшими осередками захворюваності на туберкульоз”

|

Місця позбавлення волі є найбільшими осередками захворюваності на туберкульоз. І тут немає нічого дивного. У нас нема таких умов, як на Заході, де в камері утримуються один-два в’язні і мають всі умови для життя. В одній камері можуть утримувати і 12 осіб. У такому випадку достатньо, щоб один з них був хворий і по статистиці виходить, що як мінімум двоє-троє з них заражені. Цього року ми плануємо звернутися з цим питанням до представників МВС.

Що стосується дитячої захворюваності, то у 2002 році на туберкульоз були хворі 11, 7 дітей на 100 тисяч дитячого населення, у 2003 – 10, 8, тобто рівень захворюваності падає. Та сама ситуація і серед підлітків. Позитив є і в тому, що з туберкульозом належно боряться в дитячих будинках і сиротинцях. Якщо в дитини знаходять туберкульоз, вона тут же направляється на лікування поки не виздоровлює. В дитбудинках можуть утримуватися діти, які перехворіли туберкульозом, діти, які є бактеріоносіями, але вони перебувають під постійним контролем. Це означає, що для таких дітей систематично проводяться щеплення, рентгенобстеження. Тобто ми моментально забираємо з дитячого притулку хвору дитину і належно лікуємо її.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *