Оперативник застрелив оскаженілу вівчарку - „Високий замок“, 22 березня

|

20 березня, близько 21-ї години, в одному з будинків на вулиці Личаківській у Львові у квартирі відомого адвоката Владислава Осадчого пролунали пістолетні постріли. Як розповів “ВЗ” пан Осадчий, працівники міліції стріляли у його семирічну вівчарку.

“О 20 годині 15 хвилин, – розповів власник собаки, — вівчарка несподівано кинулася на мою 24-річну доньку Яну і почала її рвати іклами. Я кинувся на допомогу і якось спромігся виштовхнути пса у коридор. Разом із закривавленою донькою ми виявилися заблокованими у кімнаті. Довелося телефонувати у міліцію та швидку допомогу. Слідчо-оперативна група Личаківського райвідділу міліції прибула на місце події через лічені хвилини. А карету швидкої допомоги нам довелося чекати 45 хвилин…”.

Розуміючи, що визволити людей без стрілянини неможливо, міліціонери зв’язалися зі своїм керівництвом і отримали дозвіл на застосування табельної зброї. Дозволив застрелити вівчарку і її власник. Після цього оперативник ризикнув увійти у коридор квартири і трьома пострілами з пістолета Макарова вкоротив життя вівчарці.

Владислав Осадчий припускає, що пес міг оскаженіти через те, що за все життя його жодного разу не зводили з сучкою.

Прокоментувати цей випадок ми попросили фахівців львівського ветеринарного кабінету „Андрійветсервіс“:

Спричинити собачу агресію, скеровану проти власників, могли кілька факторів. Це могло стати наслідком нервового стресу, який пережив пес. Власникам собак, які побачили, що поведінка тварини стає неадекватною, треба одразу звертатися до фахівців. Адже підвищену агресію чотирилапих вихованців можна вчасно зняти транквілізаторами.

Можливо, неадекватна поведінка вівчарки пояснюється тим, що навесні тварини стають неспокійними. А у собаки, яку не зв’язували, могли загостритися статеві потреби, які, можливо, викликали агресію.

Чимало залежить від того, кого собака вважає вожаком у своїй “зграї”. Якщо вівчарка кинулася на доньку господаря, можливо, вона вважала її нижчою за себе у собачій ієрархії і вирішила покарати за порушення “дисципліни”.

Омар УЗАРАШВІЛІ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *