Ціна підпису - „Львівська газета“, 19 березня

|

Не припиняється тиск на депутатів Львівської обласної ради, які відмовилися підтримати звернення про відставку голови Львівської обласної ради Михайла Сендака. Черговою “жертвою” інтриганів, які збирають підписи під загадковим документом, став депутат облради, член фракції “Ділова Львівщина” Анатолій Биць.

Пан Биць звернувся з відповідною заявою до голови Львівської облради Михайла Сендака, в прокуратуру Бродівського і Буського районів, також у Бродівський міжрайонний відділ Служби безпеки України. У своїй заяві депутат повідомив, що податкові органи розпочали тиск на нього, на членів його сім’ї, друзів і знайомих. Анатолій Биць пов’язує це виключно з відмовою підписатися під зверненням про відставку пана Сендака.

“…Мені повідомили, що змусять будь-яким способом поставити свій підпис під вказаним зверненням шляхом тиску зі сторони податкових органів, – наголосив депутат у заяві. – Вважаю, що вказаний тиск зі сторони зазначених органів буде посилюватися, оскільки мені відомо, що будуть стихійно та негайно перевірені всі особи, з якими я мав будь-які трудові, бізнесові та засновницькі стосунки”.

Наведемо кілька прикладів із заяви пана Биця, які свідчать про ефективну роботу податкової “каральної машини”:

…23 лютого 2004 року після 16 год. працівники Буського відділення МГВПМ Бродівської МДПІ у Львівській області здійснили комплексну перевірку діяльності приватного підприємця Биць Віри Сергіївни ( дружина Анатолія Биця – “Газета”). “Про проведення планової перевірки ніхто не попереджав, а підстав для її проведення в податкового органу не було”, – обурюється у своїй заяві пан Биць.

“…26 лютого 2004 року податковий інспектор Бродівської МДПІ Турчин І. вимагав від директора ТзОВ “Фермерський торговий дім Броди” Музички І. В., із яким я є співзасновником товариства з обмеженою відповідальністю “Стожари” і співпрацюю з 1985 року, зробити ревізію всіх матеріальних цінностей ТзОВ “Фермерський торговий дім Броди” (наявний склад коней, свиней, корів тощо) Жодних документів, які підтверджували би законність проведення перевірки І. Турчином, представлено не було…”

“Такі методи боротьби використовують лише з метою перешкодити мені виконувати свої депутатські повноваження та змінити політичні погляди”, – наголосив депутат.

У своїй заяві пан Биць просить здійснити перевірку Буського відділення МГВПМ Бродівської МДПІ, МГВПМ Бродівської МДПІ та Бродівську МДПІ щодо правомірності дій зазначених органів, притягнути винуватих осіб до відповідальності, вжити заходів щодо припинення незаконного тиску.

Коментуючи “Газеті” ситуацію, пан Биць відмовився називати прізвища осіб, які причетні до збору підписів проти голови облради, і на запитання, хто підходив до нього з такою пропозицією, пан Биць лише відповів: “Ті, що й до всіх інших”. Слід зазначити, що за поставлений підпис невідомі особи поки що нічого не пропонують, а після відмови погрожують знищити. За словами депутата, він найняв адвоката, який вестиме справу і захищатиме його інтереси.

Незрозуміло, чому пан Биць не звернувся до голови своєї фракції “Ділова Львівщина” Михайла Брегіна і не попросив у нього захисту. Пан Брегін повідомив “Газету” про свою необізнаність у цій справі. “Я нічого про це не знаю, оскільки впродовж двох тижнів перебував у Києві й лише в суботу повернувся, а зі мною сам пан Биць не зв’язувався, – наголосив він. – Безперечно, у таких ситуаціях ми будемо захищати депутатів своєї фракції і відстоювати інтереси колег”.

Не вдалося з’ясувати у пана Брегіна, чи чинять тиск на інших депутатів фракції “Ділова Львівщина” через відмову підписуватися під горе-документом, який досі ніхто не бачив, але про який давно уже говорять і через який у декого вже виникають проблеми. У своїй відповіді голова фракції лише зазначив: “Чи варто говорити про річ (звернення про відставку Михайла Сендака – “Газета”), яка не опублікована і не задекларована? Про це навіть важко говорити…”

Зі слів пана Брегіна стало зрозуміло, що він сам не дуже прихильно ставиться до Михайла Сендака, бо ображений на нього за пікетування, яке йому кілька тижнів тому за місцем роботи влаштували нашоукраїнці. Він переконаний, що на сесії потрібно провести голосування і нарешті поставити крапки над “і”, щоб уникнути таких непорозумінь.

“Проводять якісь зібрання в районах, різні неприємні речі говорять, проходять пікетування, мене пікетували, погрожують по телефону. Я просто цього не розумію, – обурювався пан Брегін. – У цей час Михайло Дмитрович шукає захисту серед людей, поливає брудом і називає корупціонерами всіх…”

Андрій Горуна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *