Василь Склярський, директор МКП “Львівводоканал”: “Якщо майно продадуть, то “Львівводоканал” буде паралізований”

|

Опис майна податкова здійснила ще у лютому 2002 року, перед виборами мера і депутатів міської ради. Тоді вони нас проце не інформували. А тепер, мотивуючи тим, що є недоїмка зі сплати податків, вони звернулися щоби ми погодили графік продажу цього майна. Туди увійшли трактори, бульдозери, самохідна техніка, автомобілі, тобто той транспорт, потрібний для робіт з усунення аварій на мережах.

Вони не дають оцінки, а просто написали перелік техіники, який вони хотіли б продати і вилучені кошти скерувати на погашення заборгованості. Цей лист прийшов до міської ради минулого тижня, а міська рада має дати на ього відповідь протягом місця. Що може трапитися? Закон про податки дозволяє вилучати у примусовому порядку майно і продавати його. Якщо так трапиться, то “Водоканал” буде паралізований і ніякі аварії не будуть усуватися, будемо сидіти і чекати, що завтра буде.

Переговори з ДПІ ведемо давно. Ми ставили питання про те, щоби відтермінувати цей борг на період впровадження позики, а т оді рестурктуризувати в часі. Ми вважаємо, що позика повинна дати ефект – призвести до зниження втрат, збільшення надходжень і від цих коштів ми будемо поправляти нашу господарку загалом. Вони не погодилися на цей крок. За попереднього керівництва була угода про відтермінування боргів, але так сталося, що керівництво “Водоканалу” не виконало своїх зобов’язань і угода була в односторонньому порядку припинена ДПА. Податківці пояснюють, що два рази відтермінування не дозволяють проводити, згідно із законом. Я звертався до міжвідомчої робочої групи, яка супроводжує кредит СБ, щоби вона звернулася до Кабміну для відтермінування сплати податків. Був проект постанови Кабміну, але вона зависла у повітрі, бо не знайшлося сил для підтримки цього рішення, крім міської влади. Зараз я надіюся, що мені таки вдасться звернутися до прем’єр-міністра з цим питанням і воно нарешті буде вирішено.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *