Олег Канівець, керівник фракції “Наша Україна” в облраді: “Ми пропонували Михайлові Сендаку не ініціювати проти себе довіри чи недовіри”

|

“Заява Михайла Сендака про готовність розглянути таке питання та ще й самому його зініціювати свідчить про те, що він не боїться його розгляду. Але згідно закону “Про місцеве самоврядування” Михайло Сендак як голова облради не може порушувати такі питання.

Стаття 55 передбачає відповідну процедуру. Для ініціювання висловлення довіри чи недовіри має бути подання однієї третини депутатів. Стосовно дій голови, то він може сам написати заяву, хоча в законодавстві не передбачено, що він ініціює проти себе розгляд такого питання. Ми своєю фракцією прийняли рішення і рекомендували на президії Михайлові Дмитровичу таку річ не виносити в порядок денний. Тому що вона знову нас поляризуватиме по різних таборах. Оскільки ми хочемо, щоб сесія розглядала соціальні та господарські питання, внесення ним же такого питання буде політизувати саму сесію.

Для “Соціальної справедливості” (якщо вони кажуть, що у них є 28 депутатів) є цілком реально зібрати 27 підписів депутатів їхньої групи. І тоді це питання обов’язково буде включено в порядку денному. Якщо вони хочуть, то можуть це зробити”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *