Сухі корми – у Львові - „Львівська газета“, 10 березня

|

Уже цього літа на львівському ЗАТ “Ензим”, більше відомому як Львівський дріжджовий завод, розпочнуть роботу дослідні лінії з виготовлення та фасування сухих кормів для домашніх тварин. Якщо на цей продукт буде попит, то з наступного року підприємство налагодить серійне виробництво корму для собак і котів. Про це “Газеті” повідомила фінансовий директор ЗАТ “Ензим” Іванна Виноградова.

За її словами, лінію з фасування запустять на головному виробництві підприємства у Львові. Наразі ЗАТ “Ензим” тримає в таємниці, під якою торговою маркою випускатимуть ці корми. “Ми випускатимемо корм для тварин під власним оригінальним брендом”, – зазначила пані Виноградова, не вказавши при цьому, під яким саме.

Нагадаємо, що ідея виготовлення сухих кормів для домашніх тварин у керівництва ЗАТ “Ензим” виникла приблизно рік тому. Тоді ж для організації виробництва запланували придбати майновий комплекс Кам’янсько-Бузького комбікормового заводу, однак на заваді стали непорозуміння з міноритарними акціонерами заводу, про які “Газета” детально розповідала.

Окрім того, Іванна Виноградова повідомила, що нещодавно відбулися збори акціонерів ЗАТ “Ензим”. “На загальних зборах акціонери переобрали головою правління компанії на другий термін Ореста Вовка. Перший термін роботи на цій посаді закінчувався в липні”, – зазначила вона. Фінансовий директор підприємства також поінформувала, що на зборах підбили підсумки діяльності компанії у 2003 році, однак ЗАТ “Ензим” їх не розголошує.

ЗАТ “Ензим” засновано 1994 року на базі Львівського дріжджового заводу, створеного ще 1945 року. Підприємство виготовляє 10 найменувань дріжджів – пресовані, пресовані “Екстра”, пресовані “Первак” і сухі дріжджі. 90% дріжджів реалізують через дилерську мережу. Основним споживачем продукції заводу є хлібопекарські підприємства – 69% від загального обсягу купують саме вони.

Уляна Куйдич

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *