Стратегія розвитку Львівщини до 2015 року - „Молода Галичина“, 9 березня

|

Голова Львівської облдержадміністрації Олександр Сендега зустрівся за „круглим столом“ із керівниками політичних партій області, щоб обговорити стратегію розвитку Львівщини до 2015 року.

Участь у „круглому столі“ взяли представники політичних партій ЛОО СПУ (Євген Таліпов), ЛОО НДП (Орест Сивенький), ЛОО КПУ (Євген Мазур), ЛОО АПУ (Володимир Снітинський), ЛОО СДПУ(О) (В’ячеслав Лук’янченко), ЛОО НРУ (Іван Рудницький), ЛОО УРП „Собор“ (Ростислав Новоженець), ЛОО РХП (Руслан Тарантула), ЛОО УНА (Остап Козак), ЛОО ПЗУ (Юрій Філь), „Батьківщина“ (Євген Забзалюк), ЛОО „Партії регіонів“ (В’ячеслав Підгурський), ЛОО „Трудова Україна“ (Василь Тимків), ЛОО ОУН в Україні (Мирослав Ільків) та інші.

Презентуючи проект „Концепції розвитку Львівщини до 2015 року“, Олександр Сендега зазначив, що він повинен стати основою для подальшого розвитку області, незалежно від зміни її керівництва. На думку О. Сендеги, цей програмний документ покликаний доступно та прозоро окреслити найважливіші напрямки розвитку Львівщини, а тому проект Концепції є відкритим для обговорення, унаслідок якого будуть враховані усі пропозиції та критичні зауваження.

Проект Концепції представлений на розгляд представників політичних партій, зазначив заступник голови ОДА Степан Лукашик, є результатом першого етапу роботи над Стратегією соціально-економічного розвитку Львівської області до 2015 року. Він підготовлений на основі попередньо погоджених методології та стратегічних цілей розвитку Львівщини. Цей документ є відкритий для обговорення і внесення пропозицій. Концепція Стратегії розробляється ЛОДА в партнерстві з місцевими органами влади, громадськими організаціями, науковими та освітніми установами Львова й області, зокрема Інститутом регіональних досліджень, а також групою експертів, у тому числі іноземних, у рамках проекту розвитку Львівщини.

„При розробці стратегії ми намагалися врахувати не лише вітчизняний досвід, а й практику світових та європейських інституцій. Зокрема, суттєву допомогу у розробці Концепції було надано міністерством міжнародних відносин Великобританії“, – зазначив під час виступу Степан Лукашик.

У проекті Концепції передбачені чотири стратегічні цілі, які визначать основні напрями розвитку нашої області: Львівська область – регіон сталого економічного й підприємницького розвитку; Львівська область – регіон високоосвічених людей, інноваційного потенціалу та технологічно розвинутих компаній; Львівщина – регіон екологічно чистого та привабливого середовища, культури, туризму та рекреації; Львівська область – ворота України до Європейського Союзу.

При обговоренні проекту голова ЛОО УНА-УНСО Остап Козак зауважив: якщо економічна частина Концепції виписана майже ідеально, то проблемним питанням розвитку громадянського суспільства слід надати більшої уваги. Голова ЛОО УРП „Собор“ Ростислав Новоженець вважає, що документ і справді є серйозним та відкриває очі на багато проблем, що існують в області, хоча, на його думку, і є надто загальним.

Заступник голови ЛОО Партії промисловців і підприємців України Володимир Кисіль зазначив, що загалом проект Концепції є серйозним та фахово підготовленим документом і запропонував врахувати під час його доопрацювання пропозиції громадських організацій та партій.

„Те, що є такий проект, уже добре, бо є що обговорювати. І через місяць ми готові подати свої висновки та пропозиції“, – сказав під час виступу Ярослав Тимчишин (ОУН в Україні).

Опісля нетривалого обговорення учасники „круглого столу“ зійшлися на думці, що запропонований проект є досить об’ємним і потребує детальнішого вивчення, після чого представники політичних партій готові висловити конкретніші зауваження та пропозиції.

Як повідомила прес-служба ЛОДА, учасники „круглого столу“ побували у Пустомитівському районі, де обговорили хід аграрної реформи на Львівщині, а також ознайомились з роботою фермерських господарств „Улар“ (с. Семенівка), „Нагорянка“, „Дрофа“ (с. Нагорянка).

Йосиф ПАЗЯК

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *