Михайло Курочка, виконуючий обов’язки начальника Львівського міського управління УМВСУ у Львівській області:”Моноліт” не може використувати кийки і кайданки”

|

“Гумові кийки РП-73 вважаються холодною зброєю, тому їх не можна носити кому завгодно. Голова правління нового громадського об’єднання “Моноліт” Василь Долинський хоче думати, що його хлопці матимуть право користуватися цією зброєю, але це не так. “Монолітівцям”, які, я нагадаю, повинні охороняти громадський порядок лише в парі з міліціонером (міліціонери мають при собі вогнепальну зброю), дозволено носити при собі лише газові балони з різними хімічними сполуками.

Зрештою, кожен громадянин України може користуватися ними. Слід розрізняти засоби особистого захисту та спеціальні засоби, які мають право носити лише окремі особи. Так що, ще раз повторю, ані гумови кийки, ані кайданки помічники патрулювальників з “Моноліту” носити не будуть. Зараз йдеться про дозвіл для них на пістолети з гумовими кульками, які також дозволені для всіх, але питання стоїть у фінансуванні. Щодо починань “Моноліту”, то я ставлюся до цього позитивно, вважаю, що зайва допомога для міліціонера ніколи не завадить.”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *