Наталія Гоцій: „Жінка не повинна сидіти вдома біля плити“ - „Високий замок“, 4 березня

|

19-річна Наталія Гоцій, яка недавно тріумфально перемогла на одному з найпрестижніших світових конкурсів моделей, – сама чарівність. З перших хвилин знайомства Наталя зачаровує не тільки красою, а й інтелектом, скромністю та повною відсутністю зіркових “замашок”, притаманних багатьом моделям. Перемога вихованки столичного агентства моделей “Карін” стала сенсаційною: вперше українка завоювала титул “Супермодель світу”. З-під крила агентства “Форд”, яке проводить цей конкурс, випурхнули супермоделі Наомі Кемпбелл та Стефані Сеймур, акторки Шерон Стоун, Кім Бесінджер, Джейн Фонда, Брук Шилдс. Тепер вони заробляють мільйони доларів. Нашу Наталю теж чекають подіуми та зйомки у Мілані, Парижі, Лондоні та Нью-Йорку. Дівчину засипали пропозиціями модельні агентства з усіх куточків світу. У робочому графіку українки майже немає “вікон”. Заїхавши на кілька днів до Києва, Наталія Гоцій знайшла час для спілкування з кореспондентом “Високого Замку”.

Наталя професійно займається модельним бізнесом три роки, а починала кар’єру у 14. Встигла попрацювати у Японії, Лівані, Лівії. Серед тисяч претенденток на участь у конкурсі організатори “Супермодель світу” вибрали її. Щоправда, висунули вимогу… трохи схуднути (хоча Наталя і так має модельні параметри). Як надзвичайно відповідальна дівчина (так охарактеризувала свою підопічну президент агентства “Карін” Влада Литовченко) Наталя за десять днів скинула чотири кілограми. У Нью-Йорку журі конкурсу і публіка дійшли висновку: серед сорока конкурсанток українка – найкраща. За неї вболівав метр моди – сам Карл Лагерфельд. Після конкурсу він потиснув Наталі руку і зізнався, що вірив у її перемогу.

Стиль Наталії – простий і водночас елегантний. З натуральним, майже непомітним для очей, макіяжем, у спідниці в складочку, чобітках з круглим носком (саме такі, а не гострі, – писк моди у Європі), просторому светрі, підперезана широким поясом з набивним малюнком від “Кензо” – такою супермодель прийшла на нашу зустріч. У житті, розповідає вона, віддає перевагу легенькому макіяжу, а в одязі – джинсам і кросівкам, хоча останнім часом уподобала спідниці. Дізнавшись, що журналіст – зі Львова, Наталія помітно пожвавішала. “У мене тато зі Львова, там пройшло моє дитинство, – каже вона. – Але востаннє я була у Львові два роки тому”.

– Чим займаються ваші батьки?

– Тато працює на фірмі, мама у магазині. Вони прості люди…

– Як же ви потрапили у модельний бізнес? Не секрет, що пробитися туди непросто, а тим більше досягти таких успіхів…

– Я йшла до цього не один рік. Успіх не звалився мені на голову, я його заслужила.

– Хто вам допомагав потрапити на конкурс, адже тільки сама поїздка, відповідне вбрання коштують недешево?

– Модельний конкурс вирізняється тим, що особливого вбрання там не потрібно. У нас були виходи у шортах та майках, купальниках і вечірніх сукнях. Були спонсори, які оплатили мені квиток, а решту витрат покривала приймаюча сторона.

– Агентство “Форд” підписало з вами контракт на суму 250 тисяч доларів. Наскільки я розумію, це не означає, що ви відразу отримали ці гроші?

– Мені справді не видавали чека – агентство зобов’язалося надати мені роботу на таку суму. Якщо я проходитиму кастинги і виконуватиму цю роботу, зможу заробити 250 тисяч доларів.

– Такі конкурси завжди оповиті інтригами. Що залишилося за лаштунками “Супермоделі світу?”

– Модельний конкурс відрізняється від конкурсів краси доброзичливою та професійною обстановкою. Немає заздрості. Організатори все влаштували дуже правильно. Ми почувалися, як на показі, на роботі, а не на конкурсі. Підготовка тривала п’ять днів, ми жили в одному готелі, мали примірки, фотозйомки, репетиції. У нас були натуральні макіяжі і зачіски. Нас просили бути якомога природнішими.

– Чи є у контракті, який ви підписали, якісь особливі умови? Наприклад, заборона виходити заміж.

– Таких вимог немає. Тобі дають шанс, а скористаєшся ти ним чи ні – це вже твій вибір. Можу хоч тепер вийти заміж, і на цьому все закінчиться. Але гірше від цього буде тільки мені. У контракті навіть не було питань про мою вагу. Якщо не буду стежити за собою, погладшаю, мені просто доведеться повертатися додому… У цьому плані Америка відрізняється від Європи, де часто міряють талію, контролюють вагу. В Америці ж надають свободу дій, головне – результат.

– Так виходити заміж все-таки небажано?

– Сім’я, діти – це чудово. Але, чесно кажучи, ще не думала про це. Якщо б трапився такий шанс, не знаю, чи є сенс виходити заміж. У мене зараз є можливості реалізуватися як особистості і вийти на належний рівень. Щоб не чекати, що хтось щось мені дасть чи “проштовхне”, а добитися всього самій.

– Чи є у вас коханий і як він поставився до того, що тепер бачитиме вас рідко?

– Він радіє за мене. Адже людина, яка поруч, досягла чогось сама. Рідко хто це розуміє і цінує. Зазвичай чоловіки вважають, що жінка має сидіти вдома, біля плити. Мій же коханий всіляко мене підтримував, налаштовував на перемогу. Тепер у мене багато поїздок, буде важко. Але краще я самореалізуюся, ніж сидітиму вдома.

– Наталю, ви встигаєте не тільки працювати моделлю, а й здобувати серйозну професію фінансиста. Маєте якісь конкретні плани?

– Сподіваюся, у мене буде можливість заробити гроші не тільки на одяг і прикраси, а й на відкриття у майбутньому власної справи у Києві. Навіть якщо не житиму тут, цим займатимуться мої батьки.

– А ще ви захоплюєтеся психологією…

– На жаль, тепер немає на це часу. Раніше я вивчала спеціальну літературу, але треба її перечитувати, розвивати свої знання. Під час розмови з людиною мені цікаво аналізувати її поведінку, передбачати, як вона поводитиметься.

– Можете сказати, що бачите людину наскрізь?

– Було таке: бачу людину, вона мені відразу подобається і я забираю щупальця (я Рак за гороскопом) і відкриваюся повністю. Тоді перша зустріч проходить так, ніби ми знайомі сто років. Натомість якщо відчуваю, що людина намагається мене обманути чи здатися не такою, якою є насправді, то не матиму з нею навіть ділових стосунків. Люди, які мене оточують, – це перевірені друзі, яким дуже довіряю і які щиро радіють за мене. Ніколи такого не буде, що хтось з розряду знайомих чи товаришів перейде у розряд близьких друзів. У мене одна справжня подруга (вона – теж модель), і коли випадають хвилини відпочинку, проводимо їх разом.

– А чи відчували ви після перемоги заздрість знайомих?

– Є таке. Було багато холодних привітань, але я на них не звертаю уваги. Головне, що за мене радіють батьки, агентство і мої близькі друзі.

– Ви отримували якісь особливі знаки уваги від прихильників?

– Останнім часом дарують багато квітів. Мені їх щодня хтось приносить додому. Причому, як розповіла мама, це почалося ще до того, як я виграла конкурс. А для настирливих домагань ніколи не даю приводу.

– Наталю, як підтримуєте добру фізичну форму?

– Дотримуюся правильного харчування, в яке не входить нічого жирного і шкідливого. Намагаюся нормально пообідати і майже не вечеряти. У моє звичне меню входять риба та овочі. А ще – колись я займалася водним поло.

– Якби довелося займатися домашнім господарством, ви не розгубилися б?

– Я добре готую. Найкраще мені вдаються національні українські страви.

Олександра ХАРЧЕНКО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *