Мирослав Маринович, віце-ректор Українського католицького університету: “Для мене важливо те, що Папа не сказав нам ні”.

|

“Звернення Синоду єпископів Києво-Галицької митрополії до вірних, є відповіддю на те, що було сказано православними у Москві. Якщо говорити про подальший можливий розвиток подій, то поки що про стриманість Ватикану у питанні визнання Патріархату УГКЦ після візиту до Москви Кардинала Вальтера Каспера свідчить лише заява прес-служби Ватикану. Свого слова ще не сказав Папа Римський.

І я припускаю, що Він на цьому етапі й не скаже цього слова. Чи випливає звідси, що не буде проголошено Патріархату? Я думаю, що рано чи пізно його проголосять, але ще зарано сказати за яких обставин це відбуватиметься і якою буде його формула. Для мене важливим є те, що Папа не сказав нам ні. Це, справді, найголовніше. Разом з тим я припускаю, що найближчим часом Патріархат не визнають, бо то виглядало б як ігнорування православних. Адже вони попередили, що обірвуть стосунки. Очевидно, нам треба буде почекати на розвиток подій”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *