Львову загрожує зневоднення - „Поступ“, 2 березня

|

Уже сьогодні львів`яни можуть залишитися без води. Вчора „близько 11 години ранку працівники ВАТ „Львівобленерго“ розпочали роботи з припинення енергопостачання ЛКМП „Львівводоканал“ за борг перед енергетиками“.

У повідомленні енергетиків зазначено, що до від`єднання призвела велика заборгованість комунального підприємства „Львівводоканал“: „За станом на 1 березня 2004 року борг комунального підприємства „Львівводоканал“ перед енергетиками становить 47 мільйонів 282 тисячі 844 гривні“.

Проте у центрі зв`язків з громадськістю ЛМКП „Львівводоканал“ „Поступ“ вчора повідомили, що енергопостачання на підприємстві ще не припиняли.

“Ми стовідсотково щомісячно сплачуємо оплату за поточне споживання електроенергії. І в нас наразі немає ніякої поточної заборгованості“, — зазначила прес-секретар підприємства „Львівводоканал“ Наталка Бондаренко. Про борг пані Бондаренко достеменно не відомо, але вона припустила, що це, очевидно, давні „порахунки“ з ВАТ „Львівобленерго“, і, як їй відомо, у цій справі триває судова тяганина.

Отже, за словами Наталки Бондаренко, достовірної інформації щодо заборгованості комунального підприємства „Львівводоканал“ вона не має.

Натомість виконувач обов`язків голови правління ВАТ „Львівобленерго“ Володимир Матвіїшин розповів „Поступу“, що вчора працівники „Львівобленерго“ справді розпочали припиняти енергопостачання ЛКМП „Львівводоканал“.

“Наразі від енергії відключено вже дві насосні станції і триває відключення адмінкорпусу“, — сказав Володимир Матвіїшин. Він також зазначив, що до таких надзвичайних заходів енергетиків змусила не давня заборгованість підприємства „Львівводоканал“, у цій справі останнє слово скаже суд, а борг „Львівводоканалу“ за лютий — 400 тисяч гривень.

За словами пана Матвіїшина, попередження про призупинення енергопостачання ВАТ „Львівобленерго“ ще тиждень тому надіслало і в Обласну державну адміністрацію, і в міську раду, і у службу безпеки України у Львівській області. Однак жодної реакції ні від кого не було.

Та й керівництво підприємства „Львівводоканал“, за словами пана Матвіїшина, переговорів, аби знайти компромісний варіант, з ними не проводило.

“А енергопостачання „Львівводоканалу“ буде поновлено щойно підприємство розрахується з боргами“, — наголосив Володимир Матвіїшин. Наразі ж львів`янам залишається сподіватися, що львівська вода не надовго стане предметом розкошів.

Ярина МАТВІЇВ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *